23948sdkhjf

Utekontroll: 80.000 kroner i gebyr og anmeldelse, men sjåføren tok det med godt humør

TUNG UTEKONTROLL: Det ble dyrt og det ble anmeldelser, likevel tok ikke sjåføren til tårene. Og A-krim kjente til vedkommende fra før.

Statens vegvesen gjennomførte kontroll i samarbeid med Skatteetaten på Grimen kontrollplass onsdag denne uken. Blant 17 tungbiler som rullet over kontrollplassen, var det én som utpekte seg. Det vil si, både sjåfør og bil var noe utenom reglementet.

I kontrollrapporten fra SVV står det følgende: "Den som utmerket seg i dag, stod alene for de aller fleste alvorlig bruddene."

Og så hopper vi til slutten av rapporten: "Flere av forholdene vil bli anmeldt, men det tok føreren med godt humør."

Fra utekontrollen får vi opplyst at dette var en toakslet tippbil. Hva var det som var så galt med denne? Jo, det ble blant annet tre anmeldelser for manglende yrkessjåførkompetanse, ikke godkjent fartsskriver, og ikke hadde han med sjåførkort og korrekte diagramskiver heller. Vi oppsummerer:

  • Den kjørte med farget diesel på tanken. Det ga 80.000 kroner i gebyr. Både eier og den som disponerer kjøretøyet er ansvarlig for betaling av avgiften, uavhengig av hvem som faktisk har fylt avgiftsfri diesel. (Lurer du på hvorfor gebyret ble 80.000 kroner? Se tungt.no-artikkelen "Er avgiftsfri diesel egentlig avgiftsfri?")
  • Det var 500 kilo overlast på foraksel.
  • Det var manglende kalibrering av fartsskriver.
  • Det var ikke med diagramskiver til fartsskriver og sjåføren hadde ikke sjåførkortet sitt.
  • Sjåføren hadde ikke yrkessjåførkompetanse.

A-krim hadde kjennskap til fører/eier fra tidligere forhold, og SVV mener at kontrollen viste at vedkommende fortsatt har litt å strekke seg etter.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i 140 timer YSK med Fartskriver.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109