23948sdkhjf

Oluf fra Rena: - Den første turen min i lastebil var hjem fra sykehuset som nyfødt

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Pappa har kjørt lastebil siden slutten av 1980-tallet”

  • Sjåfør: Oluf Bjørsland
  • Bosted: Rena i Østerdalen
  • Kjører: Hele landet, men mest på Østlandet. Og en del turer fra Sverige til Nord-Norge
  • Bil: Scania R650, 2020-modell 
  • Transporterer: Kjører forskjellig pulver i bulk, men for det meste sement til Unicon, sparkel (gulvavrettning) for Weber og glass til Glasopor i Skjåk.
  • Jobber for: Oluf startet å kjøre lastebil i 2016, og jobber for Lom Servicesenter AS. Bilen går i fast trafikk som leiebil for Espeland Transport.
  • Instagram: @objorsland

Hva inspirerte deg til å bli yrkessjåfør?

- Grunnen til at jeg valgte å bli yrkessjåfør er vel at hele oppveksten min har handla om lastebil, og jeg har alltid hatt interesse for store kjøretøy. Pappa har kjørt lastebil siden slutten av 1980-tallet, så det er vel han som smittet den interessen over på meg. Den første turen min i lastebil var jeg bare noen dager gammel. Det var hjem fra sykehuset som nyfødt. Helt fra jeg slutta med bleie, har alle skoleferier og fridager fra skolen gått med til å være med pappa å kjøre. Helt til jeg begynte selv som lærling sommeren 2016.

Kan du fortelle om hvordan du opplevde den første gangen du skulle kjøre alene på oppdrag?

- Jeg startet som lærling hos Skevig’s Lastebil Transport i Trondheim. Fikk meg skyss fra Rena til Trondheim samme dag som jeg var ferdig på 19-ukers kurs på Våler. Når jeg kom til Trondheim sto det en Scania R620 bil og slephenger klar når jeg kom om kvelden. Dagen etter fikk jeg beskjed om å laste på to til tre plasser og kjøre til Fredrikstad å levere. Det føltes rart, men samtidig veldig gøy å kjøre rundt alene å hente varene.

Det var en spesiell og god opplevelse å sitte alene i et fulllasta vogntog på tur ned Østerdalen, første dagen i jobb med rykende ferskt førerkort. Det føltes veldig rart å plutselig skulle klare seg helt alene med så mye ansvar, når en var vant med å være hjelpegutt. Den følelsen som kom den dagen det var et faktum at jeg faktisk var på tur nedover med eget vogntog helt alene, var ubeskrivelig god

Hva er det som er viktig for deg i hverdagen som yrkessjåfør?

- Det som er viktig for meg i hverdagen som yrkessjåfør er å ha bil og utstyr som er i orden, så det er lett å jobbe med ved kjøring, lasting og lossing. Samt det å ha kollegaer og kamerater jeg kan snakke med, ha det sosialt når vi treffes og muligheten til å både gi og motta hjelp, tips og råd. Men det er også godt å nyte stillheten, slappe av og høre på god musikk.

Hvor i Norge liker du best å kjøre lastebil?

- Jeg trives godt med å kjøre på Østlandet, som jeg stort sett gjør hver dag. Men det er ikke mye som slår en Nord-Norge-tur midtsommers med knall blå himmel og sol.

Har du en hobby eller interesse på fritiden?

- På fritiden blir det en del lastebil, litt vask innvendig og utvendig så det er klart til ny uke. Jeg er mye med venner, også går det en del i gamle traktorer både oppussing og kjøring.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112