23948sdkhjf

Skanska og Syltern skal bygge E6 for 2,2 milliarder kroner i Trøndelag

TUNGT OPPDRAG: Nye Veier valgte arbeidsfellesskapet Skanska Norge AS og Johs. J. Syltern AS til å bygge ny E6 Berkåk og Vindåsliene.

Arbeidsfellesskapet skal ha med seg Rambøll som rådgiver. Byggingen kan starte i løpet av våren 2024, og veien skal stå ferdig i løpet av høsten 2027, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Den nye veistrekningen er ca. 15 km lang og strekker seg fra Berkåk i Rennebu kommune nordover til Vindåsliene i Midtre Gauldal kommune. I hovedsak skal det bygges firefelts motorvei.

Del av kansellert kontrakt

Strekningen utgjør den nordlige delen av strekningen Ulsberg – Vindåsliene, en kontrakt som Nye Veier kansellerte høsten 2021. Det var entreprenørselskapet FCC Construcción som opprinnelig var tildelt denne kontrakten. Nye Veier har nå delt opp den opprinnelige kontrakten.

Verdien på den kommende kontrakten for bygging av hele veien er på cirka 2,2 milliarder kroner eksklusive opsjoner og mva. Kontrakten omfatter totalentreprise på prosjektering, bygging og garantiansvar.

Fylkes- og lokalveier kommer i tillegg

Nye Veier beskriver dagens vei som svært ulykkesbelastet. Rundt 30 prosent av trafikken er tungtrafikk.

- Denne strekningen er en viktig del av utviklingen av E6 sør for Trondheim, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

Det skal i tillegg bygges 15 km nye fylkes- og lokalveier. Cirka 800 meter av dette er tunnel i Vindåsliene.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Nye Veier

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125