23948sdkhjf

Legger E16 nord for Follum ved Hønefoss tilbake i opprinnelig trasé

FLYTTER VEIEN: I midten av september ble det etablert en midlertidig trasé for E16 som kunne brukes for å erstatte det skredutsatte partiet etter uværet Hans sine herjinger. Nå kan den opprinnelige traseen åpne igjen - midlertidig - i morgen fredag 27. oktober.

E16 nord for Follum i Hønefoss ligger nært Ådalselva på et parti der terrenget inn mot E16 er utsatt for utgliding og skred ved flom. Uværet Hans førte til at strekningen ble truet.

- Da flommen Hans gjorde at Ådalsaelva vasket ut terrenget og skapte skredfare for E16 ved Follum på Hønefoss, etablert vi en midlertidig vei for E16 som kunne brukes mens vi fikk undersøkt skredområdet, forklarer seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Skal utbedres vinter eller vår 2024

Den midlertidige veien gjorde at trafikken ble ledet over på Follumvegen, som ble brukt som delstrekning fram til krysset på E16 nord for den skredutsatte strekningen,

Statens vegvesen har nå overvåket det skredutsatte området. Selve sikringstiltakene vil bli utført på senvinteren eller tidlig om våren 2024. 

- Når vi nå åpner opp igjen dette partiet på E16, så er det trygt å ferdes her. Det er gjort omfattende undersøkelser, og vi fortsetter å overvåke området. Om vi ser endringer så vil vi igjen stenge og legge trafikken over på den midlertidige veien, understreker Eiterjord.

Har vært en belastning

Den midlertidige veien ble bygget på en drøy uke i begynnelsen av september.

- Når vi bygger en vei på så kort tid så holder den naturligvis ikke samme standard som øvrig E16. Samtidig vet vi at omkjøringen har vært til belastning for lokalmiljø og myke trafikanter, sier Eiterjord.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062