23948sdkhjf

Dro forbi skiltet kontroll: Var det sikten som kanskje var problemet?

TUNG KONTROLL: 97 tungbiler rullet over kontrollplassen på Krossmoen kontrollstasjon ved E39 på Helleland i går kveld.

Fokus for kontrollen av tunge kjøretøy var generell kontroll og vinterutrustning. Det ble også benyttet ANPR for kontroll om det var kjøretøy som det var begjæringer på.

I kontrollrapporten fra Krossmoen står det at et vogntog kjørte forbi skiltet kontroll. Kjøretøyet ble innhentet, stoppet og tatt med tilbake til kontrollplassen for kontroll. Sjåføren ble anmeldt til politiet for dette forholdet.

På dette vogntoget dukket det opp den ene mangelen etter den andre.

"Om alt som hang i frontruten er årsaken til at sjåføren ikke så skiltene skal være usagt, men det var mye som hindret sikten ut av frontruten", skriver Bengt Asle Idsø fra Statens vegvesen i kontrollrapporten.

Under kontrollen av vinterutrustningen, så viste det seg at vogntoget ikke hadde medbragt kjetting som alle tunge kjøretøy skal ha med fra 1. november. Sjåføren fikk et gebyr på 10.500 kroner for manglende kjettinger.

Kontrollen avdekket også at lasten ikke var tilstrekkelig sikret, og sjåføren måtte sikre lasten forskriftsmessig og forsvarlig før videre kjøring var tillatt.

Kjøretøyet var også feilmerket på lengde. Sjåføren måtte merke kjøretøyet forskriftsmessig før videre kjøring var tillatt.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173