23948sdkhjf

NCC har inngått samspillsavtale med Bane NOR for ombygging av jernbanestasjoner

ÅTTE JERNBANESTASJONER: NCC har signert en samspillskontrakt med Bane NOR for ombygging og tilpasning av åtte jernbanestasjoner i Oslo-regionen for nye togsett.

Det skriver NCC i en pressemelding.

Kontrakten er en totalentreprise med samspill som innebærer et tett samarbeid mellom NCC Infrastructure og Bane NOR om løsninger, rekkefølge og anleggsgjennomføring. Samspillsfase 1 omfatter prosjektering og planlegging og startes omgående. Samspillsfase 2 er selve gjennomføringsfasen, og avtale for totalentreprisen planlegges å signeres i løpet av 2024.

– Samspillet vil involvere en rekke fagdisipliner og passer derfor svært godt til vår kompetanse og vår evne til å gjennomføre komplekse infrastrukturprosjekter, sier leder for NCC Infrastructure Norge, Per Jonsson.

Prosjektet Stasjonstiltak Strømmen - Oslo - Ski omfatter ombyggingstiltak av varierende omfatning og kompleksitet på stasjonene Strømmen, Fjellhamar, Haugenstua, Grorud, Nordstrand, Ljan, Kolbotn og Langhus. Stasjonene skal forlenges samt gjennomgå andre tilpasninger. Fremdriftsplaner for de enkelte stasjonene skal det jobbes med i samspillsfasen.

Stasjonene skal være ferdig ombygget og tilpasset for de nye togene som etter Bane NOR sin plan skal settes i trafikk på strekningene i løpet av 2025 og 2026.

NCC er et av de ledende entreprenørselskapene i Norden. Virksomheten omfatter bygge- og infrastrukturprosjekter, produksjon av asfalt og steinmaterialer samt utvikling av næringseiendom. I 2022 omsatte NCC for cirka 54 milliarder SEK og hadde 12.500 ansatte.

Opphav og kilder: Pressemelding fra NCC.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109