23948sdkhjf

Young Even fra Trøndelag: Kjører Volvo EWR 170 på veianlegg

GRØFTENS HELTER

"Det beste med jobben min må være alle de varierte dagene"

I serien Grøften Helter spurte vi for tre år siden maskinfører Yung Even Fjellstad om hva han tror han gjør om tre år. Vel, nå har det gått tre år, så vi spurte Fjellstad "hva skjer'a".

  • Helten: Yung Even Fjellstad
  • Bosted: Nerskogen, Rennebu, Trøndelag
  • Yrke: Maskinfører.
  • Maskin: Volvo EWR 170 gravemaskin
  • Akkurat nå: Jobber for Bugge Maskin og Transport AS fra Eidsvåg i Møre og Romsdal.
  • Instagram: @varselkungen

I 2020 svarte Fjellstad følgende på spørsmålet om hva han gjør om tre år: "Forhåpentligvis er jeg i samme firma i en ny 25 tonns gravemaskin fra Volvo, liker og håpe det hvertfall."

- Har noe av dette skjedd?

- Siden sist har jeg byttet til et annet firma, Bugge Maskin og Transport fra Eidsvåg i Møre og Romsdal. Jeg sa opp hos min forrige arbeidsgiver for å prøve 14/14-rotasjon på et veianlegg når sjansen bød seg. Der kjører jeg Volvo EWR 170.

14/14 er et rotasjonsmønster der du jobber i 14 dager, så har du fri i 14 dager. Skiftbytte hver 14. onsdag, og arbeidsdagene varer fra 07.00 til 20.00. Vi har fri søndager, men noen jobber korte søndager eller korte lørdager. Litt avhengig av jobb, og fra firma til firma. Den største grunnen til at jeg ville prøve 14/14 var vel lysten til å se store anlegg med mye aktivitet og lange dager. Men også fordi jeg kunne gjøre eller jobbe med andre ting halve måneden, også når jeg var hjemme på fri. I tillegg er det jo en annen lønn da.

- Har du fått være med på noen store prosjekter de siste tre årene?

- Det veianlegget er vel det største jeg har tatt del i de siste årene, men som avsluttning hos min forrige arbeidsgiver var det bygging av ny trafostasjon på Oppdal som var ganske så stort. Siden jeg var der fra start til slutt.

- Hva vil du si er det beste ved jobben din?

- Det beste med jobben min må være alle de varierte dagene. Samt alle de fine folka en møter i og ute på arbeid, kollegaene og det å kunne få prøve mye forskjellig. Lære noe nytt. Ingen dag er jo lik. Derfor valgte jeg å ta steget ut på anlegg og rotasjonsarbeid når den sjansen kom på bordet. Da fikk jeg strekket litt på beina og se andre ting. Men det må være den vanskligste avgjørelsen jeg har tatt.

- Forklar!

- Jo, det å skulle levere oppsigelse og si opp hos den fantastiske arbeidsgiveren min var en veldig vanskelig avgjørelse. Da var jeg hos Hoel & Sønner AS, lokalisert på Oppdal. Men alle hadde stor forståelse for valget, og ønsket meg velkommen tilbake uansett tid. På den måten gjorde det valget mye enklere, samtidig for så å vite at man har gjort en bra jobb der man var og ikke brant noen broer.

- Har du tenkt på noen videre utdannelse?

- Jeg har jo tenkt ganske mye på både teknisk fagskole og kanskje et fagbrev til i vei- og anleggsfaget. Men et annet fag som intresserer meg like mye som det jeg har fra før, er drift- og vedlikeholdsfaget. Tror nok det kanskje kommer først på lista over videreutdanning. Både fordi jeg driver med en del veivedlikehold og service, men også fordi dette er noe som arbeidsgiveren min har en del av. Det er ganske spennende. 

- Hvor ser du deg selv om tre år?

- Nei, hva gjør jeg da? Det er vansklig å si, for det er så mye som skjer for tiden så er umulig og kunne forestille seg noe nå. Ting skjer jo hele tiden innen bygg- og anlegg, så alt kan jo skje. Vi får bare vente og se.

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093