23948sdkhjf

Faglig påfyll: Med Jungheinrich til DSVs «markedsdag» på Vestby

LOGISTIKK-DEMO: DSV Vestby gjennomførte i begynnelsen av desember et strålende boutiqe- arrangement for alle som er interessert i high-end lager, automasjon og logistikk.

DSV valgte å kalle det «Markedsdag», men det kunne også like gjerne ha hett «…hjemme hos» eller «Inspirasjonsdag» for store deler av faget. Og de skal ha kudos for å åpne såpass for innsyn og erfaringsutveksling.

Det er ikke så rent få spesialister og underleverandører som skal til for å få dagens high-tech-vidundere av lagerbygg og terminaler til ikke bare å fungere, men til også å fungere konkurransedyktig.

Autostore, Jungheinrich, Verity...

Akkurat Vestby er da også et av Norges virkelige clustere for slike bygg og leverandører, kanskje det mest spennende området de siste årene. Det finnes knapt en merkevare du kjenner som ikke er her med et megabygg – eller håndtert av spesialister som DSV.  

For anledningen hadde DSV med seg alle sine egne «brands», som Roads, Solutions, Air & Sea – og dessuten ekspertise på både bærekraft og digitalisering.

Men like interessant, de hadde alliert seg med en rekke av leverandørene til funksjonene inne i bygget; Blant annet Element Logic med Autostore, Jungheinrich med automatiserte trucker, Verity med innendørsdroner (!) og emballasjespesialisten Rajapack mfl.

Selv var vi der først og fremst for å bli klok på Jungheinrich sitt flaggskip av truckautomasjon (som vi skal komme tilbake til - klikk her for tidligere sak om leveransen og Ragnar Pettersen - bildet til høyre), men ble klokere på ganske mye annet også.

Walkabouts og hands on

Arrangementet ble gjennomført både uformelt, hyggelig og effektivt, med mingling først (og førsteklasses minglemat), deretter walkabouts på anlegget i små grupper med forskjellige stasjoner med faglig påfyll.

Og selv om man skjønner og kan lagerdrift på det abstrakte planet, er det alltid små og store aha-opplevelser å hanke inn ved selv å rusle på gulvet og lytte og se.

Av mange fascinerede innblikk var dronetjenesten fra Verity både spektakulær og morsom. Ikke bare har tjenesten forbedret vareopptelling noe voldsomt (hele systemet betegnes som en gedigen suksess), den har også gitt en helt annen oppmerksomhet på småsøppel og rot på gulvet.

I starten av Verity-flygingen ble nemlig innbruddsalarmene utløst jevnt og trutt. Ikke av dronene i seg selv, men av småsøppel og rot på gulvene rundt om som ble virvlet opp av rotorvindene fra dronene. Så nå har gulvene på DSV Vestby blitt enda cleanere.

Opphav og kilder: En originalartikkel fra Tungt

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.046