23948sdkhjf

Maria fra Elverum: - Det er i en maskin jeg føler meg hjemme

GRØFTENS HELTER
"Det beste er at det er veldig variert arbeid"

I serien Grøften Helter spurte vi for tre år siden maskinfører Maria M Wasa om hva hun tror hun gjør om tre år. Vel, nå har det gått tre år, så vi spurte Wasa "hva skjer'a".

Helten: Maria M Wasa
Bosted: Elverum
Yrke: Service hjullaster.
Akkurat nå: Ansatt hos Veidekke, utleid til Hæhre.
Instagram: @laimawolf

I 2020 svarte Wasa følgende på spørsmålet om hva hun gjør om tre år: "Om tre år så har jeg forhåpentligvis fagbrevet i å kjøre anleggsmaskiner og håper Veidekke vil ha meg med videre på andre prosjekter."

Har noe av dette skjedd?

- Fagbrevet utgår med tanke på at vals ikke er kategorisert som maskin, så dermed mangler jeg en maskintype for å kunne ta fagbrevet. Maskin kjører jeg fortsatt, men det siste 1 1/2 år så har jeg vært i svangerskapspermisjon og i mammaperm. Jeg har fått vært med på forskjellige prosjekter siden oppstart i Veidekke for nå litt over seks år.

Noen store prosjekter du har vært med på de siste tre årene?

- Det må være jernbanen ved Hestnes-tunnelen ved Espa i 2022, og nå jernbanen ved Minnesund-brua.

Nå etter noen år, hva vil du si er det beste ved jobben din?

- Det beste er at det er veldig variabelt arbeid. Dermed har jeg fått prøvd meg på flere prosjekter, sånn som E6 Arnkvern-Moelv, langøyene utenfor Oslo, Hestnes-tunnelen, utleid til Hæhre og vårt eget verksted. Jeg har fått prøvd meg på forskjellige typer utstyr til både maskiner, plasser og blitt kjent med mange forskjellige mennesker både på godt og vondt.

Ser du for deg å ta mer utdanning?

- Jeg står i vurderingsfasen om å omskolere meg, med tanke på at det er lite å gjøre for maskinførere i vår bedrift. Eventuellt finne en tredje maskin, for å kunne ta fagbrevet.

Hvor ser du deg selv om tre år fra nå?

- Håpet er å fortsatt få kjøre maskin, for det er i en maskin jeg føler meg hjemme. Om ikke kan kanskje elektriker- eller rørleggerutdanning være interessant.

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109