23948sdkhjf

Utekontroll og fiskeavrenning: Nå kommer endelig tette kasser, Mowi og Vartdal plast tar grep

TUNG LØSNING: Avrenning og griseri fra transport av laks har vært en farse på norske veier de siste årene. Her på Tungt har vi "en dullion" artikler og notiser om problemstillingen - men som nå omsider kan gå mot bedring.

Det er konsernet Mowi, som opplyses å være verdens største havbruksselskap, som nå melder at de går over på tette kasser for å transportere laks. Dette skal fjerne problemet med avrenning fra lastebiler.

Leverandør av kassene er Vartdal Plast (Vartdal Plastindustri AS) på Sunnmøre. Kassene skal være helt tette, som også skal redusere mengden av is som er nødvendig (og som vi da må kunne anta er gunstig for nyttelasten).

– Vi har lenge arbeidet med en løsning på avrenning, og er glade for at vi nå er klare for å lansere en helt tett kasse sammen med Mowi. Selv om vi har utviklet løsningen sammen, har vi ingen intensjon om å sitte på mønsteret alene. For å kunne gjøre tette EPS-kasser til bransjestandard for hele næringen, vil vi dele løsningen med andre kasseprodusenter, sier daglig leder Jan Endre Vartdal.

- Blodig fiskevann fra vogntog griser til ferger og rasteplasser og kan føre til glatte veger og farlige situasjoner i trafikken. Det er positivt at Mowi og Vartdal plast nå går foran, tilføyer avdelingsdirektør for Utekontroll i Statens Vegvesen, Kjetil Mansåker Wigdel.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Mowi

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078