23948sdkhjf

"Så tungt at det står av seg selv"... Mye rart på lastebiler på Svinesund nå

TUNGT FOR DET? I går og natt til i dag ble det som vanlig kontrollert på Svinesund. Og her passerer det jo biler fra hele Europa og lenger unna. Men at man skulle få høre noen si dette på alvor? "Så tungt at det ikke flytter på seg"...

Fra den ferske kontrollrapporten leser vi det slik:

Latvisk vogntog i kontroll, gods på tilhenger manglet stropper da  det var for stor avstand til sidevegger. Under kontrollen forteller fører at godset er så tungt at det ikke flytter på seg så han tar skikkelig tak i godset og trekker i det med all makt for å bevise det. Bruksforbud sikre godset før videre kjøring.

Men det er ikke den eneste transporten som sliter med lastsikringen:

Rumensk vogntog som transportere flere gaffeltrucker: Sikret med stropper/spennbånd.  Det viser seg at stropper ikke er beskyttet mot skarpe kanter og er så skadet at de ikke egner seg som lastsikring. Stropper er nesten kuttet helt av.

Og denne:

Polsk vogntog stoppet i kontroll, frakter flere bunter stålwirer vekt ca. 24000 kg, flere stropper er skadet og de aller fleste stropper manglet forspenn. Bruksforbud, skifte stropper og trekke til spennbånd.

Men tristeste fortelling er nok om svensken som kjørte alkohol og manglet løyve, penger og kjetting. Her ble det hjullås:

Svensk vogntog lastet med paller med 0,5 liter bokser for alkoholholdige drikker. Transportør har ikke fellesskapstillatelse for internasjonal godstransport. Bruksforbud, gebyr 60.000 kroner. Eier av foretaket forteller at de ikke innehar som mye penger så motorvogn blir låst på kontrollplass til gebyrer er betalt. Fører fremviser kjettinger i kontrolltidspunktet, men 4 av 5 kjettinger er ikke hele, de har avrevne tverrlenker og innfestninger. Kravet er 7 kjettinger og føre viser kun en kjetting som er hel og egnet. Gebyr 9000 kr, betales. Foretaket får ikke transportere godset til mottaker.

Opphav og kilder: Kontrollrapport fra Statens vegvesen på Svinesund

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062