23948sdkhjf

Anleggs-SUV? Kia EV9 som varebil med to seter og grønne skilter

SMÅTUNGT: Nå vil vi kanskje tro at Kia EV9 er en bil som kan ha havnet litt i blindsonen hos mange av leserne, men dette er altså stor elektrisk SUV som har fått betydelig oppmerksomhet rundt i verden.

OG: Nå er Norge først i verden med EV9 som toseters varebil.

Bilen på bildene er "Verdens første og eneste EV9 på grønne skilter parkert utenfor Bertel O. Steens hovedkontor på Lørenskog". Den setningen høres jo litt ut som et presse-stunt da, men vi ble nysgjerringe.

Så hva er dette?

Med EV9 firehjulstrekk får du 2500kg hengervekt, god bakkeklaring, rask lading og over 500 kilometers WLTP rekkevidde.

På 15 minutter får du under ideelle forhold fylt på 249 kilometer rekkevidde. Alle versjoner av EV9 som er tilgjengelig kan bygges om. Også den rimeligere versjonen med bakhjulstrekk hvor plassen og bakkeklaringen er den samme.

- Det er mange som ikke trenger eller ønsker å kjøre rundt i det vi ofte omtaler som en kassebil. Nå får de en elektrisk mulighet. Vi har testet den ut på en rekke varebilbrukere allerede og de sier to ting. Dette er tøft, og her sitter man faktisk ganske godt, forteller en engasjert kommunikasjonssjef for Kia Bil i Norge, Christian Lagaard. 

- Det må være lov å si at det er kult å kjøre en varebil som ser litt feit ut, som går bra og samtidig bidrar til mindre utslipp langs veien eller på byggeplassen, mener Lagaard.

Romslig og " først i verden"

Kia Bil Norge er altså "først i verden" med å bygge om en EV9 til varebil med to seter, uten å skjære i tak eller annet interiør. Det er heller ikke nødvendig med utvendige endringer av bilen.

- Da kan man bare sette inn setene igjen når bilen en gang er ferdig med sitt liv som varebil. Så har du igjen en familie- SUV med seks eller syv seter, hinter Lagaard.

- Med V2L-teknologi kan bilen også brukes som en rullende powerbank. Du kan koble alt fra stikksag til høytrykkspyler og lamper til en EV9 med en vanlig kontakt. Bilen leverer 3600 watt ut av ladeluken med V2L-koblingen på plass. 

Lengden på varerommet er 207 cm og åpningen er 73 cm høy. Som standard leveres bilen med ett gulv med to innebyggede skuffer. Men, bilen kan også leveres med dobbelt gulv og fire skuffer. Da blir også gulvet helt flatt innover i lasterommet. Bilens lengde er over fem meter og bakkeklaringen er 18 centimeter.

Såkalt WLTP-rekkevidde er på 563 kilometer med bakhjulsdrift og 512 kilometer med allhjulsdrift. Varebilen beholder også sin opprinnelige garanti på hele 7 år.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Bertel O. Steen

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078