23948sdkhjf

Nortemp: Kjøpte masse nye biler - sparte umiddelbart diesel for store beløp

SCANIA-TUNGT: Og nei, kjære leser, de sparte ikke diesel fordi de kjøpte elektriske biler...

Nå må det sies at kjøper man nye dieselbiler i dag og ikke oppnår redusert forbruk i forhold til dem man erstatter, da har man gjort noe feil.

Det som imildertid er litt stilig i denne meldingen fra Scania, er at da Nortemp fikk levert 14 nye Scania 500R trekkvogner på nyåret, merket de forskjell på forbrukstallene øyeblikkelig - nok til at det ga markant utslag for gjennomsnittet for hele flåten.

Og siden Nortemp har temmelig mange biler - snakker vi om hyggelige tall på bunnlinjen, må vi formode.

14 nye biler i år

Nortemp Gruppen består av flere selskaper inne transport og logistikk, og omsetter for rundt 400 millioner kroner i året (2022-tall).

De 14 nye trekkvognene som er levert i år erstatter et tilsvarende antall av Nortemps 50 egne biler. Selskapet med hovedsete i Sandnes har biler og traller som i all hovedsak transporterer bare termo- og matvarer, og har et tilsvarende antall innleide biler også.

Coop står for rundt 60 prosent av oppdragsmengden, mens resten fordeler seg hos de andre matdistributørene.

Bilene kjører i faste ruter langs kysten av Sørlandet, opp til Stavanger og mellom Oslo og Bergen. Kjøringen er todelt med både terminal til terminal og distribusjon til butikker for Coop på Sørlandet.

Opp til 250.000 km i året

Nortemps lastebiler som kjører lengst, går fem turer mellom Oslo og Bergen i uka. Det blir 250.000 kilometer i året. De bilene som går kortest, tilbakelegger 120.000 kilometer langs norske veier.

- I gjennomsnitt går bilene våre rundt 180.000 kilometer i året, sier Atle Lunde, daglig leder i Nortemp Spedisjon, som legger til at fordi det er stort spenn i kjørelengde, velger Nortemp å ha ulike intervaller på hvor lenge de kjører med bilene. Noen kjøres i to år, mens andre går i tre år.

Dagens Scania-bilpark hos Nortemp består, med ett unntak, av rekkeseksere på 13-liter. Selv om lassene i all hovedsak er lette og ligger mellom 35 til 40 tonn, kjørte de tidligere nesten utelukkende med V8-ere med 580 hestekrefter.

- I løpet av de siste 10 årene har forbruket vårt godt ned med mellom 30 til 40 prosent, opplyser Frode Jensen, daglig leder i Nortemp Transport. Nå er det Scanias 500 hesters motor som utgjør stammen i Nortemps bilpark. Sammen med sine egne 50 biler har Nortemp også et tilsvarende antall med innleide biler.

Proff-grafikk for Nortemp Transport AS:

Opphav og kilder: Pressmelding fra Scania, proff.no mfl

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11