23948sdkhjf

Forsvarssektoren går inn i kampen mot grønnvasking

BRA TILTAK: I en blodfersk pressemelding fremgår det at Forsvaret, Forsvarsmateriell, Forsvarsbygg og Forsvarets forskningsinstitutt i dag underskriver på den såkalte "Grønnvaskingsplakaten".

Tiltaket er kort sagt en motgift mot dagens sludder og vrøvl fra alle som skal gjøre seg "grønne" på en bølge av bekymring og engasjement i samfunnet.

I meldingen opplyses det: 

"Etatene i forsvarssektoren ønsker å ta et standpunkt når det kommer til grønnvasking og signerer Grønnvaskingsplakaten. Dette innebærer at vi vil etterleve de ti prinsippene i Grønnvaskingsplakaten.

Grønnvasking er en form for villedende markedsføring der et produkt eller en virksomhet fremstilles som «grønnere» og bedre enn den faktisk er når det gjelder påvirkning på klima, natur, dyr og mennesker.

Bak plakaten står Skift – Næringslivets klimaledere sammen med Miljøstiftelsen Zero, WWF Verdens naturfond og Framtiden i våre hender.

Forsvaret, Forsvarsmateriell, Forsvarsbygg og Forsvarets forskningsinstitutt ønsker å kommunisere åpent og troverdig om vårt bidrag til å nå Norges klimamål og veien til bærekraftig omstilling.

Med åpen og troverdig kommunikasjon vil vi skape økt tillit blant våre interessenter. Ved å følge Grønnvaskingsplakatens ti prinsipper vil vi jobbe for å unngå grønnvaskingsfellene og sikre at det vi kommuniserer er i tråd med våre ambisjoner.

Vi håper også at vi med vår kommunikasjon kan skape økt engasjementet rundt vårt klima- og miljøarbeid."

Opphav og kilder: Pressemelding fra Forsvaret

KLIKK for alle artikler i Debatt innlegg kronikker.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078