23948sdkhjf

Wirtgen + Wirtgen valser og høvler - Menneskene på Vei og Anlegg miniserie del 13

FIRE DAGER TIL ENDE: Messen Vei og Anlegg 2024 som pågår på Lillestrøm nå er et powerhouse for anleggsbransjen i Norge. Tungt serverer smakebiter underveis.

Magne har snakket med to av folka i Wirtgen Norway. Først ut er Jan Ove Laugerud, som er salgsansvarlig i Wirtgen Norway.

- Vi har i alle år bare drevet med vei og asfalt. Med denne veihøvelen, tar vi det første steget inn på anleggsmarkedet.

Veihøvelen bak ham, er en John Deere, modell 672GP.

- Det som er litt artig, er jo fargen. John Deere har skilt ut Construction-delen av virksomheten, som er gult. Dette er ikke nytt, men i Norge har vi ikke sett gule John Deere veihøvler siden 80-tallet, eller annet gult fra John Deere, for den sags skyld.

John Deere kjøpte Wirtgen Group i 2017 og Wirtgen Norway er forhandler i Norge. Dermed lansere John Deere noen av sine produkter via Wirtgen Group i Europa. Denne modellen er først ut.

- Vi har solgt åtte slike i Norge. Det er et begrenset marked på veihøvler, men vi har blitt en aktør på det markedet.

MEN: Wirtgen Norway vil også leie ut asfaltmaskinene de store utleieaktørene velger å holde seg unna.

 Ole Morten Pettersen, salgsansvarlig i Wirtgen Norway. Han forteller til Tungt at Wirtgen Norway går i gang med dette rett etter Vei og Anlegg.

- Vi starter utleie av asfaltutleggere og valser til asfaltbransjen. Det er ingen som driver profesjonelt med dette og derfor er tiden riktig nå.

Andre utleiere har ikke mulighet til å gjøre det, fordi asfalt er møkkete og fælt å drive med.

- Da må du ha et apparat i bakhånd som er teknisk oppegående. Utleiefirmaene har ikke kapasitet, kompetanse eller det nødvendige apparatet for å besørge renholdet av disse møkkete maskinene. Fra før av, har vi jo allerede alt dette på plass.

«Smart Compaction” er en assistent som passer for uerfarne valsesjåfører. På en skjerm velges bærelag, bindlag eller slitelag. Erfaringen sitter altså i valsen. Det holder dermed at ferske valsesjåfører styrer retningen og konsentrerer seg om kun det.

Opphav og kilder: En originalserie på Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Vei og anlegg 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062