23948sdkhjf

Tre lykkelige lastebilsjåfører ser frem til en helg på Otta

OTTA MOTORFESTIVAL: Tungt har tatt en prat med tre lastebilsjåfører om hvorfor de har tatt turen til Otta denne helgen.

John Christian Fossen er en av de omtrent 100 lastebilsjåførene som ser frem til å møte masse likesinnede mennesker på Otta denne helgen, men også se på bilene deres. Denslags inspirerer. 

I hverdagen frakter han lysmaster, fundamenter, veisikring og rekkverk, samt sikringsbolter til tunnel. Han kjører nå på sitt tredje år som sjåfør. Stort sett sier lastebilsjåfører, at friheten er det beste med å være sjåfør, og Fossen er ikke noe unntak. 

– Man styrer dagen selv, så lenge man leverer det man skal til rett tid.

Han liker disse sammenkomstene fordi det i hverdagen som regel er travelt.

– Denne helgen får vi god tid til de gode samtalene. Jeg gleder meg også til å se andre biler. Det gir litt inspirasjon til hva jeg kan gjøre med egen bil.

Førerkortet er ferskt, og drømmejobben er på plass. Julie Sallaup Langholm kjører nå for Ottem Transport i Sunndalsøra. Hun tok førerkort på lastebil like før jul. Med en far som også kjørte lastebil, ble hun inspirert tidlig.

– Allerede i andre klasse på barneskolen, hadde jeg bestemt meg for å bli lastebilsjåfør.

Hun er på Otta Motorfestival for å vise frem lastebilen og for å møte andre. I fjor var hun også her, men da bare som passasjer. Hun liker stemningen på motorfestivalen, og det å møte andre med samme interesse.

– Denne bilen tok jeg over forrige helg. Før det kjørte jeg både krok- og brøytebil. Men nå har jeg fått langtransporten, slik jeg ønsket meg.

– Nå kjører jeg for Hydro Sunndalen; bolt-kjøring og farlig avfall, sier Langholm.

Som eksempel på førstnevnte, nevner hun seksmeter lange aluminiums-sylindere.

En annen som kjører Volvo FH500 er Almås. Han har kjørt for VD Transport i tre og et halvt år.

For ham, er det første gang han er her. Siden han er eneste sjåfør på bilen, har han dermed anledning til å gjøre omtrent det han vil med den. Men kostnadene på slike oppgraderinger, tar han selv.

– Jeg har kjøpt solskjerm, lyktene på taket og oppgradert interiøret med nytt mattesett. De siste tre årene har jeg nok kostet på bilen 40-50.000 kroner.

– Jeg har hørt mye bra om Otta Motorfestival og ville ta meg turen hit som et godt avbrekk fra hverdagen. Det er artig å treffe folk i bransjen, se hva som finnes og være i godt sosialt lag. Stort sett treffes vi jo bare langs veiene.

I hverdagen frakter han møbler fra flere av møbelfabrikkene i Sykkylven og områdene på Møre. Som returtransport, frakter han alt mulig annet.

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062