23948sdkhjf

El-lastebil: Oslo kommune med 30 ferske millioner til ladestasjoner

30 MILLIONER KRONER: Nå kan utbyggere igjen få dekket 80 prosent av kostnadene for å bygge offentlig tilgjengelige hurtigladere til tunge kjøretøy som busser og lastebiler.

To tidligere tidligere støtterunder har resultert i syv ladestasjoner med totalt 55 ladepunkter for tunge kjøretøy i Oslo, hovedsakelig plassert nordøst i byen.

Nyeste tilskudd skal utvide ladenettverket til  veistrekninger vest i byen, spesielt langs E18 fra Filipstad til kommunegrensen i vest, og langs Ring 3 fra Sinsenkrysset vestover. I tillegg åpner kommunen for prosjekter langs E6 fra kommunegrensen i sør til Ryenkrysset.

En støttepott på inntil 10 millioner kroner vil bli tildelt hver av de tre angitte veistrekningene. Når utbyggere søker om midler, må de oppgi hvor de planlegger å bygge hurtigladerne, og hvor mye støtte de trenger per lader. 

Prosjektene som trenger minst støtte per lader, og som er nærmest plassert de tre veistrekningene, vil bli prioritert. Det kan gis støtte til flere prosjekter på hver strekning.

– Hurtigladere for tunge kjøretøy er mindre lønnsomme enn for lette kjøretøy, derfor er slike tilskuddsordninger avgjørende. Et velfungerende nettverk av hurtigladere vil også redusere reiselengden for kjøretøy som trenger lading, og kan dermed redusere trafikken, men er Margrethe Lunder, klimarådgiver i Klimaetaten.

For å få støtte fra kommunen, må ladestasjonene ha minst to ladepunkter med en minimumseffekt på 350 kW hver, være døgnåpne og oppføres med fossilfri anleggsdrift.

Frist for å sende inn søknad (her) om støtte er 1.september 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047