23948sdkhjf

Nye SUS: Partene ble enige etter rettsmekling

INNGÅTT FORLIK: Helse Stavanger HF og Backe Rogaland AS har inngått rettsforlik om arbeider utført på Nye SUS.

Aftenbladet har tidligere omtalt at Backe Rogaland har krevd Nye SUS for 100 millioner kroner.

Partene har vært uenige om faktiske forhold og tolkning av kontraktsformuleringer. Meklingen ble gjennomført i Sør-Rogaland tingrett 13. og 15. mai, og gjennom forliket er partene nå enige om alle uavklarte forhold, ifølge en pressemelding fra Helse-Stavanger.

Både Backe Rogaland AS og Helse Stavanger viser til at et forlik gjennom mekling vanligvis innebærer at begge parter blir sånn passe fornøyd.

– En rettsak ville lagt beslag på omfattende ressurser hos begge parter i lang tid, og vi er av den grunn tilfredse med at vi ble enige utenfor rettsalen, sier prosjektdirektør i Nye SUS, Kari Gro Johanson, og adm.dir i Backe Rogaland, Sjur Hana.

Hovedpunkter i saken:

  • Tvisten har sitt utspring i entreprise K2204 Råbygg med en sluttsum på rundt 600 millioner kroner. Denne entreprisen ble opprinnelig inngått med Kruse Smith Entreprenør AS. Dette selskapet er senere kjøpt opp av Backe Entreprenør AS.
  • Helse Stavanger betaler et beløp i underkant av 70 millioner kroner til Backe Rogaland, som fullt og endelig oppgjør for alle krav i saken.
  • Gjennom forliket er alle krav og motkrav mellom partene i sluttoppgjøret for entreprise K2204 endelig avgjort.
  • Hver av partene dekker egne sakskostnader.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063