23948sdkhjf

Volvo Days åpner nå: - Vårt største lanseringsår noensinne, sier Volvo-sjefen

TUNGT SHOW: Helt siden 1958 har Volvo arrangert sine egne show-dager i Eskilstuna, vest for Stockholm. Startskuddet for årets Volvo Days gikk i dag, og de neste tre ukene vil mange tusen besøkende få se det nyeste fra Volvo.

- Dette er vårt største lanseringsår noensinne, sa Volvo-sjef Melker Jernberg da han åpnet showet for journalister fra hele verden. Og han gjentok seg selv, for han var tydelig stolt av å kunne vise frem nyhetene i Eskilstuna.

Og det er nettopp i Eskilstuna at Volvo har sine røtter og en lang historie som startet i 1832. Anlegget som ble oppgradert for noen år siden, er over 75 hektar og nær 100 maskiner er tilgjengelig for besøkende året rundt.

Journalistene er først ut på Volvo Days, deretter kommer influensere og til slutt den store massen med forhandlere og kunder. Og hele verden er representert.

Nyhetene

Etter et stort velregissert show, hvor maskiner danser synkront og utfører diverse arbeid foran tribunen, startet pressekonferansen der Jernberg kunne lansere diverse nyheter. Her er de kort fortalt.

Vi fikk en sniktitt på dumperen A40 som er helt ny, med blant annet ny hytte og systemer for bedret effektivitet. Den er så ny at Jernberg ikke får snakke om den, og ikke helt vet når den kommer.

Dumperene R60 og R70 ble vist frem.

Det ble lansert tre nye beltegravere som er en helt ny generasjon, EC230, EC400 og EC500. Disse har helt nytt design, ny hytte og ny betegnelse. Det er gjort store endringer i hydraulikken for å bedre produktiviteten. Det er også nye sikkerhetssystemer i maskinene. Generasjonen inkluderer også EC210 og ECR145.

På det elektriske lanseres hjullasterene L90 og L120, samt hjulgraveren EWR150. Med denne lanseringen akselererer Volvo overgangen til elektrisk, ifølge dem selv.

I tillegg lanserer Volvo batteripakkene PU40 en 40kWh batteri- og ladeenhet og for kompaktmaskiner på 48V-teknologi, og PU500 mobil ladestasjon for større maskiner på 600V-teknologi. Dette er to viktige komponenter i Volvo sin ladestrategi.

Tungt.no vil se nærmere på nyhetene, og kommer tilbake med mer fra Volvo Days.

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062