23948sdkhjf

Nye maskiner levert: Seks gravemaskiner på Tungts radar forrige uke

UKAS GRAVEMASKINER: Det selges årlig mer enn 4.000 anleggsmaskiner i Norge ifølge Maskingrossisternes Forening. Det er mye tøft der ute, og mange historier som er verdt å trekke frem.

Her er seks utvalgte som har trigget Tungts radar siden forrige fredag:

Romarheim AS - Vestland

For selgeren Sverre Almelid Mjelstad fra Rosendal Maskin, var det ekstra stas å få levere maskin til sin tidligere arbeidsgiver Romarheim. Mjelstad forteller til Tungt at det er 10 år siden Romarheim kjøpte sin første gravemaskin. Dette var en Doosan DX380LC-3. Det er denne som nå byttes ut med ny maskin.

– Jeg jobbet fire år i Romarheim, før jeg begynte i Rosendal Maskin februar 2023. Den gamle Doosan-maskinen deres, har jeg allerede solgt videre til Samnøy Maskin. Den går fortsatt i lokalområdet, på øya Fedje.

Rosendal Maskin etablerer seg nå i samme område som Romarheim, men er allerede i full drift, selv om flere bygg er underveis. 

Romarheim driver med salg og utleie av forskaling og byggekraner, samt entreprenørvirksomhet, mobile knuseverk og salg av steinmasser.

Fevåg Maskinstasjon AS - Trøndelag

Espen Dinesen driver Fevåg maskinstasjon AS alene. Han startet for fullt for ett år siden. Før det var det mer som en hobby for ham.

Dinesen forteller til Tungt at han har kjøpt en ZAXIS 5-serie med kort bakre svingradius fra Hitachi.

– Den nye 8-tonneren er kjøpt brukt og skal erstatte den forrige 5-tonneren som egentlig var blitt for liten til stort sett alt jeg drev med. Likevel er den kjekk å ha på jobber der maskinen står en periode. Så jeg skal ikke kvitte seg med den.

– Jeg ville ha en maskin som var kompakt, fordi jeg er på mange trange gårdsplasser der det er vanskelig å komme til.

Fevåg maskinstasjon driver med alt fra graving til landbruksarbeid.

Hafjell Maskin AS - Innlandet

– Det kommer mye godt med våren, tradisjon tro fikk en av gutta ny gravemaskin i år også! Nå var det Truls Solem som fikk en ny Volvo hjulgraver! God mann på god maskin, må bli en suksess, skriver Hafjell Maskin på sin egen facebook-side.

Stig Plukkerud er daglig leder i Hafjell Maskin AS. Han forteller til Tungt at de ikke har så stor gjennomstrømning av sjåfører. Den forrige maskinen hadde gått omtrent 7 år og 8-9000 timer.

Og det er nettopp dette Plukkerud mener med «tradisjonen tro»: – Når maskinene har gått så langt, bytter vi dem ut.

Den nye maskinen til Hafjell Maskin skal gå på den store kontrakten for fylkeskommunen og brukes til vedlikehold av fylkesveiene med arbeid som grøfterensk og sjekk av stikkrenner.

– Nå har vi gått fra belter til hjul. Vi får mer og mer hjulmaskiner og bytter egentlig «frakk». Vi opplever en dreining mot andre oppdrag, der vi har behov for å være mer mobile. Det blir mindre anleggsarbeid på samme plassen.

Hafjell Maskin AS driver med graving, sprenging, massetransport, produksjon og salg av masse og har mye arbeid på hyttefelt.

Knut S Løften Maskin AS - Rogaland

Entrack AS har levert ny Kobelco SK140SR-7 til Knut S Løften Maskin i Avaldsnes. Maskinsjåføren er Simon Andre Avaldsnes. Maskinen er levert med Engcon EC219 tilt med EC oil.

– Det har vi ikke prøvd før, så vi håper det holder. Den skal for det meste brukes til løsmasser, sier Knut Steinar Løften, daglig leder i Løften Maskin AS.

Edvard Kraabøl - Innlandet

Maskinentreprenør Edvard Kraabøl har nå kjøpt sin sjette Kobelco siden 1998.

Det er Beck Maskin AS som har levert maskinen. Denne gangen valgte de å bestille en Kobelco SK140SRLC-7 med Engcon S60 HK-feste med EC-oil. Her er maskinen i arbeid med markberedning og sporpynting i hogsfelt i Gausdal. Maskinen er solgt av Trond Wiker hos Beck Maskin.

GTS AS - Buskerud

Pon Equipment AS er forhandler av Cat anleggsmaskiner i Norge. De selger nye og brukte maskiner, samt driver utleie av anleggsmaskiner gjennom Pon Rental AS

GTS AS (tidl. Geilo Tomteservice AS) har i en periode med snart 40 års drift etablert seg som en seriøs aktør innen anleggsbransjen. Kjernevirksomheten deres er VA- og infrastruktur, transport, vintervedlikehold, veivedlikehold og utomhusarbeid i Buskerud.

Statistikk fra MGF: Salget av anleggsmaskiner i 2023 endte likt året før, med 4.572 maskiner totalt.

Tips oss gjerne om NYE fete, artige eller spesielle anleggsmaskiner! Tips og bilder kan sendes til magne.hagberg@nordiskemedier.no

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.048