23948sdkhjf

Entrack har ansatt ny daglig leder: - Jeg vil skape lønnsomhet for kundene

TUNGT LEDERSKAP: Michael Hällström (56 år) tar over som daglig leder i Entrack AS fra 1. august. Han gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

- Vi er glade for at Hällström har takket ja til stillingen. Vi kommer til å ha en overgangsperiode der jeg blir stående som daglig leder i offentlige registre, men Hällström vil ta seg av det som naturlig hører under oppgavene til daglig leder. Dette er for at han skal få god tid til å bli kjent med alle ansatte og sette seg inn i alle våre prosesser, sier Robert Kvesetberg.

Lang og variert bakgrunn

Michael Hällström kommer opprinnelig fra Fagersta i Sverige, 17 mil nordvest for Stockholm. Han har jobbet med salg og lederskap siden han var 21 år gammel, blant annet ti år med maskinutleie og salg av byggprodukter i egen bedrift. I 2008 solgte han sin bedrift til AB Karl Hedin, hvor han satt i ledergruppen i fem år. Deretter har han vært innom Felleskjøpet Agri, Luna Norway og Luna Sweden. Siden februar 2023 har han vært country manager for Rototilt i Norge.

- I AB Karl Hedin jobbet vi med å være en totalleverandør til våre kunder, for å redusere kostnadene. Den tanken vil jeg ta med meg inn i Entrack, siden de har både brukt, nytt, slitedeler og mye mer. Da kan vi gjøre det kostnadseffektivt for kundene, sier Hällström.

Synergier mellom avdelingene

I 2012 flyttet Hällström til Norge og har jobbet og bodd i Norge siden da. Når han nå får kontor på Grinder, ønsker han å videreføre den kunnskapen han har fra tidligere stillinger.

- Jeg vil være med å skape lønnsomhet for kundene, og det har vi gode muligheter til hos Entrack. Jeg har god kunnskap til markedet i anleggsbransjen, men kan ikke si at jeg kjenner i detalj alle merker og modeller som Entrack er forhandler for. Men Entrack har dyktige selgere, så jeg skal ikke grave meg for mye ned i produktdetaljer. Jeg må ha overblikket og få til synergier mellom alle avdelingene, sier Hällström.

Mange muligheter

En av de første oppgavene hans blir å lære seg å kjenne kulturen i familiebedriften Entrack.

- Det er en flott og interessant bedrift de har klart å bygge opp, og den må jeg naturligvis bli godt kjent med. Jeg må bli kjent med medarbeidere, og reise rundt til de ulike avdelingene. Siden vi gjør det slik at jeg ikke er 100 prosent daglig leder fra første dag, så skaper det veldig mange muligheter for meg. Jeg har hele tiden Robert Kvesetberg som vil hjelpe meg med den daglige driften, sier Hällström.

Han vil være tilstede på Grinder noen dager i uken, men han ønsker også å være mye ute i de ulike avdelingene og hos kunder.

- Det å treffe sluttkundene, som de store og små entreprenørene, er viktig for meg. Jeg er nok ganske markedsorientert, og da må jeg være mye ute. Jeg synes anleggsbransjen er en god bransje å være i, og ser frem til å starte opp hos Entrack etter sommeren, sier Hällström.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078