23948sdkhjf

Heidi sender NCC i tet

Takket være Heidi Fredriksen (22) fra Flekkefjord stiger NCC til topps på en av statistikkene blant norske asfaltbedrifter.

Med Heidi Fredriksen (22) som nyansatt lærling i asfaltfaget, inntar NCC rekrutteringsteten blant norske asfaltbedrifter, skriver selskapet i en pressemelding.

Fra fjell til vei

Etter ett år som lærling innen fjell og bergverk, valgte Fredriksen å bytte til asfaltfaget.

Denne uka startet hun læretiden mot fagtittelen asfaltør på NCCs utleggerlag i Vest-Agder og Rogaland.

Varierte oppgaver

– Å arbeide med asfalt er en helt annen måte å jobbe på, ofte utendørs som passer meg bedre. Asfaltfaget er et omfattende fagfelt som jeg gleder meg til å lære mer om, sier Heidi Fredriksen.

Når årets utlegger-sesong er over, skal hun blant annet jobbe ved NCCs asfaltlaboratorium i Drammen, på selskapets verksted på Mjåvann og ved et av NCCs asfaltverk i Sørøst-Norge på sin vei mot fagprøve.

Vil ha flere jenter

Fredriksen er den tredje kvinnelige lærlingen i asfaltfaget innen NCC Industry. Med 22 asfaltlærlinger er NCC også den bedriften med flest lærlinger totalt innen dette fagfeltet.

– Det er svært gledelig. Vi har over tid jobbet bevisst med å rekruttere flere lærlinger ikke minst til asfaltfaget, og samtidig øke andelen jenter inn i bransjen, sier Even Hedland som er opplæringsansvarlig i NCC.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063