23948sdkhjf

Fra i dag er Glava fransk

Salgsprisen holdes hemmelig, men i krokene hviskes det om at Saint Gobain måtte ut med to milliarder.

Franske Saint-Gobain er Europas største distributør av byggevarer med en omsetning på 361 milliarder kroner. I sommer offentliggjorde selskapet at de hadde hatt samtaler med eierfamiliene og aksjonærene i Glava om et oppkjøp.

Konkurransetilsynet har nå godkjent oppkjøpet, og Glavas 325 medarbeidere i Spydeberg, Stjørdal og Askim er fra i dag formelt ansatt i Saint-Gobain, hvor de slutter seg til en arbeidsstokk på 172.000 medarbeidere verden over.

To milliarder?

– Saint-Gobain og Glava er to selskaper som kjenner hverandre godt, og det har i lang tid ligget i kortene at Saint-Gobain en dag skulle overta eierskapet fullt og helt. For oss er det business as usual, men eierskiftet vil på lang sikt gi oss mulighet til å utvikle Glava videre og tilby merverdi for våre kunder, sier administrerende direktør i Glava Jon Karlsen i en pressemelding.

Den norske isolasjonsgiganten ble etabslert i 1935 og omsatte i fjor for 1,6 milliarder. For de involverte selskapene er salgsprisen en hemmelighet, men DN har anslått at de norske Glava-eierne kan sitte igjen med over to milliarder kroner etter oppkjøpet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078