23948sdkhjf

Her er de nye veiutbyggingene

Regjeringen vil igangsette flere nye veiprosjekter neste år.

I 2018 foreslår regjeringen å bevilge nær 61 milliarder til formål i Nasjonal transportplan, opp mot tre milliarder mer enn i saldert budsjett 2017.

I tillegg til økte bevilgninger det det statlige  utbyggingsselskapet Nye Veier foreslås prioriterer budsjettforslaget oppstart av følgende vei- og baneprosjekter:

  • Riksvei 3 og 25 på strekningen Ommangsvollen–Grundset/Basthjørnet i Hedmark. Prosjektet skal gjennomføres som et offentlig-privat samarbeid.
  • Forberedende arbeid og oppstart av riksveiprosjektene E16 Eggemoen–Olum, E6 Kapskarmo–Brattås–Lien og skredsikringsprosjektet E69 Skarvbergtunnelen i Finmark. Disse tre prosjektene skal skje i regi av Statens vegvesen.
  • Budsjettforslaget legger til rette for at det kan startes opp to jernbaneprosjekter på indre Intercity, ett på Dovrebanen og ett på Østfoldbanen.

I budsjettforslaget fremhever regjeringen at de også vil øke bevilgningene til drift og vedlikehold av eksisterende infrastruktur og veivedlikehold samt sørge for at farten holdes oppe for igangsatte prosjekter.

Det samme gjelder vedlikehold av jernbanen, hvor det legges opp til økte bevilgninger til planlegging av nye prosjekter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125