23948sdkhjf

Statsbyggs forsvarstale

Etter at klagen på tildelingen av nytt regjeringskvartal til Team Urbis kom på mandag, har ikke Statsbygg sagt et ord. Men de sa en hel del rett før klagen kom.

Arkitektnytt snakket med Statsbygg om kritikken bare timer før klagen fra Team G8+ ble levert på mandag. Her er noe av det som kom fram i det lange intervjuet med Statsbyggs kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsleder Pål Weiby og prosjektleder Morten Danielsen.

– Klare spilleregler

Pål Weiby innledet med å understreke at reglene for konkurransen var utarbeidet av Statsbygg alene, og ikke i samarbeid med rådgivere i noen av teamene.

– Seks av de sju teamene, ikke bare Team Urbis, hadde deltakere som på ulike måter har vært inne på et eller annet nivå i prosessen. Dette ble det informert om før konkurransen startet. Vi oppfatter at vi har lagd denne konkurransen på en måte som gjør at man ikke har noen fordel, uansett hvilke deler av prosessen man har vært med på, reguleringsplan eller parallelloppdrag, sa Weiby.

Danielsen trakk fram at arbeid med reguleringsplanen, «funderinger på hvor gateløp skulle gå, hvordan skal kvartalsstruktur og volumer være», ikke har gitt noe konkurransefortinn, og at alt har stått å lese i de utdelte dokumentene.

– Fikk god tid

På spørsmål om hvordan Statsbygg utlignet den fordelen Team Urbis evenuelt hadde ved å ha vært med på å utforme reguleringsplanen, svarte prosjektleder Danielsen først at det aldri forelå noen klausul om at teamet som lagde reguleringsplanen, skulle få være med i konkurransen.

For å utligne Team Urbis’ eventuelle fordeler ved å ha deltatt i arbeidet med reguleringsplanen, fremholdt han at Statsbygg ga alle deltakerne tilgang til relevant bakgrunnsmateriale, som de fikk et halvt år til å sette seg inn i.

– Ikke et spørsmål om penger

Vinnerteamet mottok et ukjent honorar for arbeidet med reguleringsplanen, noe Arkitektnytt stiller spørsmålstegn ved: Burde de andre deltagerne følgelig fått et høyere deltagerhonorar enn Team Urbis? Hvert team fikk 1,6 millioner kroner for å delta i konkurransen.

– Det er en avsporing å sammenligne på denne måten, det går rett slett ikke an å regne sånn. Den tunge jobben som disse teamene har foretatt, er utarbeidelsen av selve løsningsforslaget, konstaterte Danielsen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094