23948sdkhjf

Dømt til å betale 2,8 mill. for «risikoløsning»

Arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig er i Oslo tingrett dømt til å betale full erstatning for et anneks som er erklært feilbygget.

Arkitekt Jørn Narud og arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig er dømt til å betale ekteparet som bestilte annekset, 2,2 millioner i erstatning. I tillegg må de dekke saksomkostninger på 600.000 kroner, melder Teknisk Ukeblad.

Dommen er anket.

Måtte rives

Annekset fra 2006, som inneholdt en hybelkjeller, måtte rives på grunn av fuktskader og soppvekst ti år etter at det ble oppført.

Ifølge en rapport fra Sweco, som ble hyrt inn som konsulenter av eierne, skyldes fuktskadene en «uheldig prosjektert løsning med innvendig isolering av betongvegg og -himling samt sannsynlig høy innvendig luftfuktighet på grunn av mangelfull ventilasjon».

– Ikke arbeidstegninger

Siden 1993 har Sintef Byggforsk anbefalt at yttervegger mot terreng bør være isolert utvendig, og at det ikke bør brukes dampsperre i kjelleryttervegger med isolasjon på innsiden.

Retten la ikke vekt på arkitektens argumenter om at tegningene ikke var ment som byggetegninger, bare som tilbudstegninger for å innhente anbud.

Arkitektfirmaet ble angivelig tatt av oppdraget før de fikk laget ordentlig arbeidstegninger.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078