23948sdkhjf

Sykehusbygg satser seriøst

Når du plutselig får 10 milliarder i året å bygge for, vil du helst at det skal foregå ordentlig.

Under årets Sykehusbyggkonferanse i Trondheim undertegnet Skatteetaten og Sykehusbygg en samarbeidsavtale.

– Samarbeidet skal bidra til å hindre arbeidskriminalitet og sosial dumping på byggeprosjektene, mmeddeler administrerende direktør i Sykehusbygg HF Ann Elisabeth Wedø i en pressemelding.

Like vilkår for entreprenørene

Samarbeidet mellom Skatteetaten og Sykehusbygg går blant annet ut på å utveksle informasjon som sikrer at leverandører og underleverandører opptrer i samsvar med norsk skatte- og avgiftslovgivning.

Alle leverandører må gi fullmakt som sikrer innsyn i taushetsbelagt informasjon. Skatteetaten skal også bidra med opplæring av ansatte.

– Samarbeidet med Skatteetaten er et veldig positivt skritt i kampen mot arbeidskriminalitet, og bidrar til at entreprenører konkurrerer om oppdragene på like vilkår. Åpenheten vi nå vil ha medleverandørene våre gjør at vi kan forsikre oppdragsgiverne enda bedre kvalitet, sier Wedø.

– At store innkjøpere og leverandører etterlever og bruker seriøse aktører, er avgjørende for å begrense handlingsrommet til de kriminelle aktørene i bransjen, sier Rune Langsø Johansen, regiondirektør i Skatt Midt-Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063