23948sdkhjf

Signerer klimakontrakter

Tre boligutviklere har skrevet under på at de skal iverksette Norsk Eiendom og Grønn Byggallianses miljøtiltak.

OBOS Nye hjem, Stor-Oslo Eiendom og Veidekke Eiendom har alle vært aktive i utviklingen av tiltakene, og er selv de første som forplikter seg til dem. 

Onsdag 13. desember signerte konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj, på strakstiltakene. Dette forplikter OBOS til å følge tiltakene og bygge miljøvennlige boliger, skriver selskapet i en pressemelding.

Utnytte takflater

– I OBOS har vi besluttet å løfte miljøkvalitetene i samtlige boligprosjekter slik at alt vi leverer fremover, skal ligge minst ett skritt foran myndighetskrav. Som spydspisser i denne satsingen har vi FutureBuilt på Manglerud og Fornebu. I tillegg er vi i gang med å utvikle en helt ny, grønn bydel på Ulven, sier Siraj.

De nye strakstiltakene for boligbygg inkluderer blant annet å innføre miljøledelse og miljømål tidlig i boligprosjekter. I tillegg må det etterspørres innovasjon og utnytte takflater der det er mulig.

– Verdensklasse

Strakstiltakene er en anbefaling til norske boligutviklere fra organisasjonene Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse og er utformet for å bli tatt i bruk av en samlet eiendomsbransje.

– Flere av tiltakene er like de som ble lansert tidligere i år, men nå inkluderes også tiltak rettet mot beboerne. Andre tiltak handler om å vurdere byggets muligheter for samspill med omgivelsene samt vurdere hvordan bygget kan inspirere beboerne til å leve bærekraftig, sier Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse.

– De senere årene har vi sett en rivende utvikling av miljøbygg i verdensklasse i Norge. Dette har vært drevet verken av etterspørsel eller forskrifter, men av ambisiøse og fremtidsrettede eiendomsutviklere, sier Thor Olaf Askjer, adm.dir. i Norsk Eiendom. 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078