23948sdkhjf

Skylder på hverandre

Finnmarkssykehuset er åtte måneder forsinket.

Da forprosjektet til det nye sykehuset i Kirkenes var ferdig, ble det bestemt at sykehuset skulle settes opp ved hjelp av 300 moduler, skriver Teknisk Ukeblad.

Kirkenes byggeservice skulle stå for grunnarbeidene, tyske Cadolto fikk totalentreprisen på modularbeidet.

Gikk konkurs

Den norske entreprenøren gikk imidlertid konkurs før grunnarbeidene var avsluttet. Cadolto mener dette er årsaken til forsinkelsene, men det er ikke byggherren enig i.

– Kirkenes byggeservice var nesten ferdige da de gikk konkurs. Det er klart at veien fram mot konkurs også har hatt noe å si for fremdriften, men selskapet er langt fra alene om å være skyld i forsinkelsene, sier Gunnar Stumo, prosjektleder i for utbyggingen i Finnmarkssykehuset HF, til TU.

Må betale dagbøter

Han legger størstedelen av ansvaret på tyskerne, og peker på at de verken hadde den formelle godkjenningen i orden i tide eller kapasitet til å ta igjen det tapte. I tillegg tilfredsstiller ikke resultatet kravene i norske byggforskrifter, mener han.

Kommunikasjonssjef Peter Scheifele sier til Teknisk Ukeblad at forsinkelsene skyldes byggherren, og at prosjektet var forsinket allerede før de startet arbeidet. Han hevder dessuten at det arbeidet de har gjort, er mer enn godt nok.

Uansett må Cadolto nå betale dagbøter til sykehuset er ferdig og godkjent av Finnmarssykehuset HF.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064