23948sdkhjf

Consolvo rehabiliterer Måløybroen for 80 millioner

Entreprenøren forlenger broens levetid med 40 år i det som blir det største prosjektet med katodisk beskyttelse i norsk historie.

I april started Lier-selskapet opp den storstilt rehabilitering av den 45 år gamle Måløybroen. 

– Gammel og ødelagt betong byttes ut med 40 kubikk ny betong. I tillegg behandles rusten armering og det monteres inn katodisk beskyttelse som skal forhindre ny korrosjon, påpeker administrerende direktør Fredrik Røtter i Consolvo AS i en pressemelding.

Koster over 80 millioner 

Rehabiliteringen er klassifisert som et vedlikholdsprosjekt og foregår vekselsvis over en periode på fire år. I 1973 var prisen på den nye Måløybrua 32 millioner kroner, mens dagens rehabilitering koster byggherre Statens vegvesen over 80 millioner kroner.

– Det ville jo ha kostet mye mer enn 32 millioner kroner å bygge Måløybrua i dag, og den omfattende rehabiliteringen som nå foregår er det hittil det største prosjektet i Norge med bruk av katodisk beskyttelse. Vi forlenger på denne måten bruas levetid med mellom 30 og 40 år, sier prosjektleder i Statens Vegvesen, avdeling Sogn og Fjordane, Jorunn Sekse. Han opplyser at det var flere årsaker til at Vegvesenet valgte Consolvo som entreprenør.

– Det dreier seg om en kombinasjon av pris, kompetanse og erfaring. I tillegg var også helse,- miljø og sikkerhet en viktig del av kontrakten, sier Sekse, som påpeker at Consolvo er svært erfarne med rehabilitering av alt fra broer til kaier, samt industri- og kraftanlegg.

Utfordrende arbeidsforhold

Det er svært utfordrende arbeidsforhold når en konstruksjon som Måløybrua skal rehabiliteres både innvendig og utvendig.  Arbeidene foregår for det meste under brua, som har seilinghøyde på 42 meter. I tillegg er det veldig værutsatt.  I forrige uke arrangerte Consolvo derfor en redningsøvelse i samarbeid med Statens vegvesen, Vågsøy brann og redning, Helse Førde og Vest politidistrikt. Consolvo har 90 ansatte og 400 millioner i omsetning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109