23948sdkhjf

Veidekke vant stor sykehuskontrakt

Entreprenøren går inn i samspillsfase med Helse Fonna med en ny storkontrakt.

Dette melder Veidekke via en pressemelding.

Prosjektet det gjelder er et 18 000 kvadratmeter stort sykehusbygg i Haugesund, som er en av de største investeringene som er gjort på land i området.

Konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg er svært stolt over å ha fått oppdraget.

- Det å bygge et så stort sykehusbygg betyr enormt mye for veldig mange. Det krever et nært og godt samspill med tett involvering av alle parter, og det krever mye av oss som entreprenør. Vi takker Helse Fonna for tilliten og gleder oss til å komme i gang med samspillsfasen og byggearbeidene, sier Sørlie.

Det nye sykehusbygget skal inneholde nytt felles akuttmottak for fysisk og psykisk syke, nye operasjonsstuer, ny fødeavdeling og nytt topp moderne laboratorium. I tillegg skal det bygges intensivenhet, observasjonspost, en avdeling for hjerte- og lungemedisin og en avdeling for eldremedisin.

Bygget på over 18.000 m2skal oppføres i tilknytning til dagens sykehus i Haugesund sentrum.

- Dette oppdraget betyr mye for oss og våre mange gode samarbeidspartnere på Haugalandet. Veidekke er en lokal entreprenør i Haugesund som utfører små og store byggeprosjekter i distriktet, men som også kan hente inn ressurser fra andre deler av vårt konsern når det trengs. Derfor er det ekstra tilfredsstillende når vi vinner store oppdrag som dette i Haugesund. Vi har god kompetanse på sykehusbygg, og dette oppdraget vil også gi kunnskap, erfaring og positive ringvirkninger for mange andre aktører i området, avslutter Sørlie.

Veidekke og Helse Fonna går nå inn i en samspillsfase for å utvikle prosjektet videre. Byggearbeidene starter opp på nyåret, og det nye bygget er planlagt å stå ferdig våren 2021.

Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14