23948sdkhjf

Sikret 300-millioners kontrakt for Livsvitenskapsbygget

AF Gruppen har sikret kontrakt med Statsbygg om rørarbeider ved det svært omtalte Livsvitenskapsbygget.

Entreprise K301 Rørarbeider er en totalentreprise med samspill og omfatter sanitær, varme, brannslokking, gass og trykkluft, prosess- og komfortkjøling. Kontrakten består av samspillsfase og gjennomføring. Entreprisen har en estimert verdi på omlag MNOK 300. 

Det nye Livsvitenskapsbygget er Statsbyggs største byggeprosjekt og skal stå ferdig i 2024. Samlet kostnadsramme er omlag 7 milliarder kroner inkludert brukerutstyr. Det 66 700 kvadratmeter store bygget skal huse 1 600 studenter og 1 000 ansatte ved Universitetet i Oslo, næringsliv og andre samarbeidspartnere.

- Tildelingen av denne prestisjekontrakten er den hittil største for AF Gruppens energivirksomhet. Livsvitenskapsbygget skal sertifiseres som et bærekraftig bygg i klassen BREEAM Excellent. Vi vil sammen med Statsbygg søke energieffektive, fornybare og miljøvennlige løsninger som gir lønnsomhet for Norges største universitetsbygg, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Om prosjektet:

Det nye Livsvitenskapsbygget er Statsbyggs største byggeprosjekt og skal stå ferdig i 2024. Samlet kostnadsramme er omlag 7 milliarder kroner inkludert brukerutstyr.

Det 66.700 kvadratmeter store bygget skal huse 1600 studenter og 1000 ansatte ved universitetet i Oslo, næringsliv og andre samarbeidspartnere.

Livsvitenskapssatsingen er universitetets største noensinne.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.101