23948sdkhjf

Statens Vegvesen deler «omfattende funn» av lovbrudd

Selskapet er bekymret etter å ha sett på egne anlegg, hvor de har funnet lovbrudd. Nå inviterer de bransjen på dialog angående sosial dumping og kriminelle aktører.

I en artikkel på Vegvesenets nyhetsside Vegnett skriver organet om innsatsen de har gjort mot useriøs og kriminell aktivitet i bransjen.

– Useriøse og kriminelle aktører har i lang tid utnyttet et tillitsbasert system. Kontrollvirksomheten har i liten grad vært egnet til å avdekke brudd som søkes skjult, og erfarings- og informasjonsdeling på tvers av geografiske og organisatoriske grenser har vært begrenset. Det har gitt useriøse og kriminelle aktører betydelig handlingsrom med liten risiko for oppdagelse, sier Jon Molnes, leder av Krimseksjonen i Statens vegvesen i meldingen.

I sammenheng med dette inviterer Statens Vegvesen bransjen til halvdags dialogmøte fredag 11. januar.

Videre forteller Vegvesenet om at funnene de har gjort av lovbrudd på egne anlegg øker deres bekymringer.

– For å møte situasjonen har vi det siste året gjennomført langt flere målrettede kontroller enn tidligere. Det er i tillegg etablert kapasitet og kompetanse til å forfølge funn der det er grunn til det. Funnene har gitt ny dokumentert kunnskap og styrker bekymringen. Overfor bransjen ønsker vi å presentere et bilde av nå-situasjonen hva gjelder useriøs og kriminell aktivitet innenfor vårt samfunnsoppdrag. I dette ligger både å vise til konkrete saker og presentere handlingsmønster som aktører benytter for å få urettmessig vinning, sier Molnes.

Møtet skal brukes blant annet for å sikre at aktørene har lik forståelse av situasjonen i den norske industrien, og for å finne tiltak som kan være aktuelle for å løse problemene.

– Det handler blant annet om kontroll, sanksjonsregime og bruk av dette, krav til dokumentasjon – samt hvordan vi bedre kan sikre informasjons- og erfaringsdeling på tvers av organisatoriske og geografiske grenser. I tillegg er det tverretatlige «krim»-samarbeidet vesentlig styrket. Alt handler om penger – det betyr at de mest effektive tiltakene rammer tilgangen på penger, sier Molnes.

Mer informasjon om program og påmelding kan man finne på Vegvesenets nettside.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095