23948sdkhjf

Fire ansatte i fare: Byggefirma tvangsoppløst

- Vi gjorde en dum feil som vi må rette opp.

I en artikkel fra Drammens Tidende (NB: betalingsmur) kommer det frem at Aktiv Byggtjeneste AS i Røyken ble tvangsoppløst forrige uke.

Dette kom av en mangel på revisor, og nå jobber eierne av bedriften hardt for å rette opp og for å få levert selskapet tilbake fra konkursbehandling.

Selskapet, som driver med ferdiggjøring og rehabilitering av boliger blant annet, hadde en omsetning på rundt 8 millioner i 2017, noe som gav dem et positivt overskudd.

De fire ansatte i bedriften gjorde det også bra i året etter, sett bortfra at selskapet måtte bytte revisor. På grunn av kommunikasjonssvikt ble ikke dette meldt fra om i tide.

Dette førte til at selskapet onsdag forrige uke ble tvangsoppløst, skriver avisen.

– En tvangsavvikling skjer etter konkurslovens regler, men her har det tydelig skjedd en misforståelse, og eierne jobber nå med å få tilbakelevert boet, forteller bobestyrer og advokat Knut Halvard Austad.

Eierne av selskapet sier det samme til avisen.

– Vi vil gjøre opp for oss, dette er en stor misforståelse, sier Anna Bobko. Bobko driver selskapet sammen med hennes ektemann, Dariusz Bobko.

Nå jobber de for å få tilbake selskapet, slik at de kan sikre de fire ansatte samt porteføljen deres.

– Men det er vi som driver selskapet og som er ansvarlige, så dette er vårt ansvar. Det var et totalt sjokk at dette skjedde, men vi skal rydde opp, og så får vi heller ta den ekstra utgiften det medfører. Det er viktig for oss å drive skikkelig og etter de lover og regler som eksisterer, sier hun til Drammens Tidende.

 Les mer om saken i Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094