23948sdkhjf

Samferdselsministeren avviser Hordfast-motstand

Kritikken mot Hordfast stiger, men Jon Georg Dale (Frp) er fast bestemt på at prosjektet går fremover.

Tirsdag denne uken ble det holdt en orientering om det fergefrie vegprosjektet mellom Os og Stord i Hordaland.

Det fergefrie prosjektet har mottatt mye kritikk, kanskje spesielt for kostnadsrammen som i september var beregnet til å ligge rundt 35 milliarder.

Men, NRK melder at Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) avviser kritikken mot prosjektet, og er fast bestemt på å få realisert Hordfast:

Dette er måten vi bygger landet vårt tettere sammen på. Jeg registrerer at SV vil ha fergefast E39. Da tenker jeg at det er viktig at vi holder oss med en regjering som vil bygge bo- og arbeidsmarkedsregionene større. Ganske enkelt fordi det tjener oss som bor langs kysten, sier Dale til NRK.

I NTP (Nasjonal Transportplan) ligger Hordfast i siste halvdel av planperioden, og det heter at byggingen kan starte «med bompenger i første seksårsperiode, forutsatt betydelige kostnadsreduksjoner».

I september meldte Vegvesenet at de mente de kunne få kostnadene ned under 30 milliarder, uten at dette har blitt fulgt opp med dokumentasjon.

NRK melder også at Vegdirektoratet har begynt å se på om det kan være like hensiktsmessig med hyppigere fergeavganger, noe som skal analyseres på blant annet Halhjem-Sandvikvåg-strekningen.

Beskjeden fra Dale er dog klar: Han vil ikke ha flere ferger på fjordene.

De prosjektene som ligger i NTP med fergefri løsning, har jeg tenkt å realisere uten ferger. Fordi jeg vil bygge veier i stedet, sier Dale til NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094