23948sdkhjf

IKEA skrinlegger byggeplanene

Selger tomer i Vestby, Ålesund, Tromsø og Danebu hvor de skulle bygge nye varehus.

Møbelkjeden IKEAs planer om å bygge nye varehus på en rekke innkjøpte tomter i Norge skrinlegges.

Dette kommer frem i en pressemelding tirsdag, samt en artikkel hos NRK.

Planen var originalt å supplere dagens syv varehus med ytterligere bygg i blant annet Akershus, Tromsø, Møre og Romsdal og Vestfold. Men Ikea melder nå at dette ikke blir noe av, og at de innkjøpte tomtene skal selges.

Ikea melder at de regner med at det kommer til å ta tre år å få solgt tomtene.

- Som en konsekvens av transformasjonen har IKEA nylig bestemt seg for å skrinlegge utbyggingen av nye varehus i Norge. Det innebærer at tomtene IKEA sitter på i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø vil bli solgt. Det samme gjelder tomter tilknyttet IngkaCentres, en mer ukjent del av IKEA som utvikler forskjellige typer møteplasser, skriver selskapet i meldingen.

Ifølge Rodgers har IKEA jobbet for å realisere utbyggingen av varehusene helt inntil beslutningen om ikke å bygge nylig ble tatt.

‒ Dette har vært en svært vanskelig beslutning å ta. I IKEA har vi jobbet iherdig over mange år med å realisere planene, men først og fremst er det synd for alle som har ønsket seg et varehus nærmere der de bor.  

Alle berørte kommuner har blitt informert om avgjørelsen. Fremover vil IKEA samarbeide med dem for å finne den beste løsningen for alle parter. Planene IKEA har for Furuset og Forus, samt byggingen av et lager på Vestby, er ikke berørt av beslutningen.  

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109