23948sdkhjf

Entreprenør konkurs etter kommune-krangel

Et datterselskap under entreprenøren Goodtech melder oppbud etter en krangel med Kristiansand kommune.

Krangelen gjelder prosjektet om det nye renseanlegget på Odderøya, og gjelder 44 millioner kroner.

Dette melder Fædrelandsvennen.

Konkursen kommer etter at Kristiansand kommune i 2018 hevet kontrakten med entreprenøren Goodtech Environment AB – kjent som GEAB – på Åland, etter rapporter om uakseptabel kvalitet på sveisearbeidene.

Dette har ført til en krangel om store pengebeløp.

GEAB fremmet et krav på 38 millioner mot kommunen, som inkluderer den tilbakeholdte betalingen som ekstrautgifter de har fått under prosessen. Kommunen har kommet med et motkrav på nesten 48 millioner, som senere ble nedjustert til 44 millioner. Kommunen mener at det er bedriften selv som må betale ekstrautgiftene.

I en pressemelding og en børsmelding skriver GEAB:

«Ettersom Kristiansand kommune tilbakeholder oppgjør, har GEAB et ubetalt korresponderende momskrav på ca NOK 11,0 millioner. Selskapet har ikke likviditet til å dekke kravet. Styret i GEAB har derfor besluttet å melde oppbud. Goodtech ASA vil søke å samarbeide med bostyrer for å finne en best mulig løsning for videreføring av virksomheten i nytt selskap, til fordel for kunder, ansatte og kreditorer.»

Videre står det:

«GEAB har søkt å inngå forlik med Kristiansand kommune vedrørende kontrakten for Odderøya Renseanlegg uten å komme til enighet.»

Ovenfor Fædrelandsvennen forteller konsernsjef for Goodtech ASA:

-Vi har hatt en pågående dialog over langt tid, og helt opp til helgen som var. Vi har ikke lykkes å bli enige.

Staurset peker selv på konkursen til underleverandøren Wofi som en av hovedgrunnene til at det gikk galt med sveisene på prosjektet, skriver avisen. 

Sveisene måtte skjæres opp og gjøres på nytt, en jobb som ble gjort av Boss Industrier, et lokalt selskap. De forteller Fædrelandsvennen at jobben nå er gjort og at den er av god kvalitet. 

Spørsmålet som nå gjenstår er hvem som skal ta regningen for renseanlegget.

Les mer om saken hos Fædrelandsvennen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094