23948sdkhjf

Disse tre konkurrerer om å bygge Mo i Rana-flyplass

Denne uken ble det kjent at tre av de prekvalifiserte tilbyderne har blitt valgt ut for å konkurrere om totalentreprisen for ny flyplass i Mo i Rana, Helgeland.

Polarsirkelen Lufthavnutvikling melder torsdag at de tre entreprenørene er:

• AF Gruppen Norge AS
• Peab Anlegg AS med Peab Anläggning AB, COWI AS, Bjørn Bygg AS, Peab Asfalt Norge AS og Hæhre Entreprenør AS som underleverandører
• Skanska Norge AS med Norconsult AS underleverandør

- Det er store og dyktige entreprenører som nå inviteres inn til konkurransen om utbyggingen. De har gjennom søknadene om prekvalifisering dokumentert at de kan gjennomføre oppdraget i henhold til de krav vi stiller som byggherre, sier Henrik Johansen, adm. direktør i Polarsirkelen lufthavnutvikling i en melding fra selskapet.

Samferdselsminister Jon Georg Dale ga 5. februar i år klarsignal til konkurranse om bygging av ny flyplass i Mo i Rana, Helgeland. Polarsirkelen lufthavnutvikling AS, som eies av hjørnesteinsbedrifter i 8 kommuner på Helgeland, er byggherre.

Flyplassen skal finansieres i et spleiselag mellom staten, næringslivet og Rana kommune. Totalentreprisen inkluderer bygging av lang rullebane, terminal- og driftsbygg, tekniske anlegg, veier og annen infrastruktur. Oppdraget skal utføres i samspill med byggherre.

- Vi er svært fornøyd med interessen for å delta i konkurransen. Den første regionale stamflyplassen som bygges i Norge på over 40 år ansees som et meget spennende prosjekt i leverandørmarkedet, sier Johansen.

De tre utvalgte leverandørene inviteres til å gi tilbud innen 20. september. Polarsirkelen lufthavnutvikling vil etter forhandlinger inngå kontrakt i oktober med vinneren av tilbudskonkurransen.

Planlagt byggestart er våren 2020, og høsten 2022 skal de første store flyene lande på Helgeland.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14