23948sdkhjf

Milepæl for E6 Ulsberg – Vindåsliene

Forrige uke behandlet kommunene Rennebu og Midtre Gauldal reguleringsplanene for E6 Ulsberg – Vindåsliene. Begge planene ble enstemmig vedtatt.

Ny trasé 

De nye reguleringsplanene erstatter planene for ny E6 fra 2016, med 2/3-felt og 90 km/t.  

Den nye veitraséen er optimalisert i vesentlig grad med tanke på økt samfunnsnytte  og reduserte kostnader, med delvis ny linjeføring og 4-felt og 110 km/t i store deler av parsellen.

Godt samarbeid i krevende plansak 

Planen har stor betydning for lokalsamfunnet Berkåk som i dag har E6 gjennom sentrum, og hvor veien i fremtiden vil gå øst for stedet. Det gir muligheter for utvikling av det eksisterende sentrumet og næringslivet, også i de nye næringsarealer langs ny E6-trasé. Det har vært stort lokalt engasjement gjennom folkemøter og høringsrunderi forbindelse med ny E6. 

Plansaker av denne størrelsen er krevende å håndtere for små kommuner, mendette er løst på en meget god måte bådei Rennebu og i Midtre Gauldal.Prosjektdirektøri Nye VeierJohan ArntVatnanberømmer det gode og konstruktive samarbeidet med kommunenehele veienfrem mot sluttbehandling og vedtak.

Dette skjer videre 

Nye Veier ernåinne i en prosess for å få på plass totalentreprenør for jobben. Kontrakt forventes på plass i løpet av november 2019.Prosjektet skal så igjennom en samhandlingsprosessmed totalentreprenørenfor å finne ytterligere muligheter for optimalisering. 

Byggeaktivitetene starter i markai løpet avhøsten 2020. 

Prosjektet forventes ferdigstilt i løpet av 2023. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093