23948sdkhjf

Kjøper opp entreprenør

Byggematerialkonsernet HeidelbergCement kjøper prefabentreprenøren Kynningsrud Prefab med virksomhetene i Norge og Sverige.

- Dette forsterker HeidelbergCement sin posisjon i Vest-Sverige, samtidig som Kynningsrud Prefab får en eier som sikrer en trygg og god utvikling av virksomheten.

Dette skriver de to selskapene i en pressemelding tirsdag. 

Kynningsrud Prefab produserer og monterer betongelementer til ulike typer bygninger. Selskapet er en veletablert prefabentreprenør i Vest-Sverige, Sør-Norge og Oslo, med produksjon i Uddevalla og Fredrikstad. Kynningsrud Prefab har 350 medarbeidere og omsetter årlig for omkring 700 millioner NOK.

Salget av Kynningsrud Prefab skjer som en følge av et generasjonsskifte i Kynningsrudkonsernet.

- Vi ønsker å fokusere mer på våre forretningsområder Kran, Eiendom og Bygg framover. Det føles derfor riktig å la en aktør som HeidelbergCement drive prefabvirksomheten videre, siden dette vil gi et godt fundament for fortsatt trygg og god utvikling, sier konsernsjef Pål Kynningsrud.

- Med dette oppkjøpet forsterker vi vår geografiske dekning innenfor prefabvirksomhet. Samtidig øker vi fleksibiliteten gjennom flere fabrikker, noe som er fordelaktig både for virksomheten og kundene våre, sier Jan Lagerstedt, daglig leder i Nordic Precast Group.

Betongelementvirksomheten innenfor HeidelbergCement Northern Europe organiseres under Nordic Precast Group, som i dag består av Abetong og Contigagruppen med virksomheter i Skandinavia, Tyskland, Polen og Latvia. Oppkjøpet av Kynningsrud Prefab skjer gjennom overtakelse av 100 % av aksjene i morselskapet Kynningsrud Prefab Holding AS.

Forretningsområdene Kran, Eiendom og Bygg i Kynningsrud omfattes ikke av avtalen.
Avtalen gjennomføres under forutsetning av godkjennelse hos Konkurransetilsynet i Norge og Sverige.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096