23948sdkhjf

Clark på nytt representert i Norge

Truck Tek AS i Brønnøysund har startet salg av Clark gaffeltrucker i Norge.

Selskapet ble etablert i 1988 av Louis Ulvær. Firmanavnet Truck Tek AS (som altså ikke må forveksles med Trucktech AS) ble den gang valgt fordi Ulvær ville satse på renovering og videresalg av brukte trucker, men virksomheten ble relativt raskt lagt om og siden 1990 har hydrauliske kraner vært Truck Teks hovedgeskjeft.

Selskapet er i dag en av landets fremste totalleverandører av hydrauliske løfteinnretninger og utstyr. Det utfører også sakkyndig kontroll, inspeksjon og mekaniske og hydrauliske reparasjoner. Truck Tek holder til på Gårdsøya i Brønnøy kommune der selskapet har et stort verksted som er autorisert av Sjøfartsdirektoratet i tillegg til delelager og kontorer.

Satser i første omgang på motvektstrucker

Clark var lenge et svært populært truckmerke i Norge, men det begynner etter hvert å bli mange år siden. Nedturen begynte rundt årtusenskiftet da samarbeidet med BT forsvant både på produsentnivå og på den norske importørsiden. Etter den tid prøvde en del selskaper seg uten særlig hell, senest Norsk Truckutleie som gikk konkurs for to år siden.

Nå har Clark på nytt fått en ny norsk distributør, og selv om Truck Tek ikke tidligere har solgt nye trucker har selskapet svært lang og bred erfaring med å gjennomføre sakkyndig kontroll på truckene til de mange kundene som selskapet har langs hele norskekysten.

Daglig leder Thaya Arumairasa opplyser til Logistikk & Ledelse at selskapet i første omgang vil satse på motvektstrucker til potensielle kunder i Nord- og Midt-Norge og på Vestlandet.

– Her har vi mange kunder og gode kontakter, og et godt utbygget apparat med blant annet seks servicebiler, sier Arumairasa, som legger til at de etter hvert vil ansette personell på Østlandet og på sikt utvide sortimentet med lagertrucker.

Utvikler fiskeriutførelse sammen med Clark

Selskapets lange erfaring med sakkyndig kontroll på kundenes trucker har gitt dem solid kunnskap av hva som kreves av de som går i korrosive miljøer, og Arumairasa forteller at de blant annet utfører understellsbehandling av slike. Sammen med Clark skal de nå finne frem til den optimale måten å sikre truckene mot korrosjon.

– Vi er opptatt av langsiktige partnerskap basert på gjensidig tillit, både med våre forretningsforbindelser og med våre kunder, sier Arumairasa.

Truck Tek AS har 14 ansatte og omsatte i 2018 for nær 42 millioner kroner med et driftsresultat på 6,8 millioner.

Rolf Eiten, adm. direktør i Clark Europe, sier at de er glade for å ha funnet en sterk partner på det norske markedet.

– Med dette strategiske partnerskapet er vi godt rustet for fremtiden i Norge og kan ytterligere utvide vår tilstedeværelse på det skandinaviske markedet, sier han.

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078