23948sdkhjf

Elskede by inntar Trondheim

Etter suksess i Oslo går Ragn-Sells og Posten/Bring sammen for også å skape et renere bymiljø i Trondheim.

«Elskede by» er et samarbeid på tvers av bransjer der målet er å redusere utslipp og antall kjøretøy. De samme miljøvennlige kjøretøyene som frakter pakker inn i sentrum, tar med seg avfall ut.

Initiativet startet som Älskade stad i Stockholm i 2017, og har siden spredd seg til flere byer. Våren 2019 kom det til Malmö og Oslo, og nå står Trondheim for tur.

Samlastingssentral på Nyhavna

Det er gjenvinningsselskapet Ragn-Sells og distributøren Posten og Bring som går nye veier for distribusjon og innsamling av gods, avfall og materialer i Trondheim. Resultatet blir mindre utslipp, mindre støy, mindre trafikk og bedre omgivelser.

Elskede by i Trondheim ble åpnet av lederen i bystyrets miljø- og næringskomite, Jørn Arve Flått. I løpet av våren vil miljøvennlige sykler og varebiler prege bybildet i Trondheim sentrum.

– Trondheim har ambisjoner om å bli en ledende klima- og miljøby. For å klare det er vi avhengig av å ha næringslivet med på lag. Vi er derfor glad for at store aktører går for å redusere trafikken og bidra til at lufta i byen blir renere, sier ordfører i Trondheim Rita Ottervik.

Elskede by vil ha en samlastingssentral på Nyhavna i Trondheim. Utover våren og sommeren vil Elskede by bli testet ut i sentrumsgatene, med klimavennlige elektriske kjøretøy og elektriske varesykler.

Gode erfaringer i Oslo

Alt etter noen måneders drift i Oslo har Elskede by redusert antall ruter for pakker i Oslo sentrum med fire, og nye miljøvennlige kjøretøy har gjort at 18 fossile biler er borte fra sentrumsgatene. Målet er at CO2-utslippene fra disse transportene skal reduseres med 70 prosent inne 2023. Alt nå er reduksjonen på 50 prosent.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Hva i all verden? Han bor i tømmerlasset!
Januarsmellen: 114 konkurser i bygg og anlegg januar 2023
Scania R770 til Hardangerskifer: - Vi vil ha god trekkraft og spare diesel
Krone er fortsatt konge over 16 tonn: Tilhengersalget med solid vekst i 2022
Tor-Eivind Kverneland i 2020: Tømmer og flis – helt på grensen
Stor driftskontrakt på anbud: Hvem vil ha Sunnmøre og Indre Romsdal fra september 2023?
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.156