23948sdkhjf

Hysterimportøren slått konkurs

ProTruck A/S har slått sitt norske datterselskap ProTruck Norge AS konkurs. Hystersalget skal heretter styres fra Danmark.

Etter nærmest å ha vært en kasteball i en årrekke på det norske markedet, var det mange som øynet en bærekraftig og langsiktig løsning da den danske Hysterimportøren ProTruck A/S i 2011 kjøpte seg inn i Avitruck AS og innledet et tett samarbeid. Senere samme år så ProTruck Norge AS dagens lys, der danske ProTruck eide 90 prosent av aksjene og daglig leder Torben Lund Nielsen hadde de resterende.

Til Drammens Tidende uttaler han at konkursen kom som en stor overraskelse, men ifølge avisen avviser Michael Laursen i danske ProTruck dette.

– Han var jo daglig leder og kjente til hvordan salget gikk. Det norske markedet er på ca. 5.000 gaffeltrucker i året, og kun 27 ble solgt fra oss i fjor. Av disse solgte forhandlere 21 trucker, selskapet i Hokksund kun seks, uttaler Laursen til DT.

Nytt selskap på plass

Allerede 27. november i fjor ble det nye selskapet Protruck Utleie AS stiftet og registrert i Brønnøysund den 8. januar i år. Selskapert er eid 100 prosent av danske ProTruck A/S

– Det stemmer at jeg har etablert et nytt selskap. Jeg har forpliktelser både overfor leverandøren og overfor våre kunder. Vi skal sørge for service og vedlikehold, og annen oppfølging av våre kunder, sier Michael Laursen til Drammens Tidende, som opplyser at han ønsker å fortsette med Hyster i Norge, men da kun direkte til forhandlere, og med en teknisk leder i Protruck Utleie. Virksomheten skal styres fra Danmark.

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Scania R770 til Nilsskog AS: - Man må ha litt å sparke fra med i bakkene
AF-Gruppen og Oslo Sporveier med nøye planlagt løfteoperasjon: Bryn bru ble løftet på plass i natt
Betonmast bygget Norges største barneskole på Fjellhamar
Urettferdig gebyr? Aksnes sier: - Du har rett til å klage innen tre uker
Ble pålagt ny døgnhvile: Sjåføren klaget og fikk 20.000 kroner i erstatning fra Statens vegvesen
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.159