23948sdkhjf

Klarer Nissan å selge 1 million elektrifiserte biler i året?

Nissan med hårete salgsmål på elbiler og autonome biler innen år 2022.

Nissan har en plan, en plan de kaller M.O.V.E to 2022, som skal kombinere teknologisk innovasjon med elbil-lederskap, autonom kjøring og levering av mobilitetstjenester.

Nissan Motor Co., Ltd. lanserte i den 29. mars planer om å produsere flere elbiler, utvide og utvikle autonome kjøresystemer samt fremskynde flere tilkoblingsmuligheter i bil som en del av den nye planen.

En million

Nissan har som mål å selge 1 million elektrifiserte biler – enten elbiler eller biler med e-POWER-drivlinjer – årlig innen regnskapsåret 2022.

Philippe Klein, Nissan Chief Planning Officer, forklarte at deres innsats skal fokusere på å levere Nissan Intelligent Mobility, dvs. de tre kjerneelementene innen elektrifisering, autonom kjøring, konnektivitet og nye mobilitetstjenester.

Skal øke omsetningen med 30%

Under en pressebriefing sammen med Senior Vice Presidents Takao Asami og Ogi Redzic, som ledet de respektive prosjektene om autonom kjøring og konnektivitet (tilkoblingsmuligheter) i Alliansen, bekreftet Klein at planen har som mål å øke den årlige omsetningen med 30% til 15,5 milliarder yen innen utgangen av regnskapsåret 2022. Selskapet har også et mål om 8% resultatgrad i kjernevirksomheten og fri kontantstrøm på 2,5 milliarder yen.

Klein lovet å bruke plattformen og drivlinjene til Renault-Nissan-Mitsubishi for å nå selskapets mål.

Hybrid-satsing

Nissan vil fortsette utviklingen av sin e-POWER-teknologi hvor en bensinmotor lader batteri som igjen driver elmotor, en slags elbil med rekkeviddeforlenger.

Dette finnes på Nissan NOTE og Nissan SERENA i Japan. Over 129 000 Note e-POWER-modeller ble solgt i Japan det første året, og over to tredjedeler av NOTE-kundene valgte e-POWER-modeller i stedet for grunnmodellen.

Nissan forventer at elektrifiserte biler, inkludert elbiler og e-POWER-modeller, vil utgjøre 40% av selskapets salg i Japan og Europa innen 2022, og 50% innen 2025. I USA er forventningene ca. 20–30% innen 2025 og i Kina 35–40%.

20 autonome modeller innen 2022

Som en del av strategien for autonome kjøresystemer, har Nissan kunngjort planer for å ta i bruk ProPILOT-teknologi i 20 modeller på 20 markeder innen 2022. Selskapet forventer å selge 1 million biler utstyrt med ProPILOT-teknologi hvert år innen 2022.

Kinesisk elektrifisering

Som en del av selskapets elektrifiserte strategi, sier Klein at Nissan vil lansere en produktoffensiv i Kina med blant annet den nye elbilen i C-segmentet i år, utviklet fra Nissan LEAF-teknologi. Produktoffensiven vil også inkludere en rimelig elbil i Kina via Alliansens fellesprosjekt eGT New Energy Automotive. Denne nye og rimelige elbilen vil utvikles i fellesskap av Alliansen og Dongfeng på en SUV-plattform i A-segmentet. Det er også planer om å produsere to elbiler for Venucia-merket.

Nissans move:

Utvikle åtte nye elbiler som bygger på suksessen av den nye Nissan LEAF

•Lansere en elbiloffensiv i Kina under ulike merker

• Lansere en elektrisk Kei-Car (mikrobil) i Japan

• Tilby en global, crossoverbasert elbil inspirert av Nissan IMx Concept

• Elektrifisere nye INFINITI-modeller fra regnskapsåret 2021

• Utstyre 20 modeller på 20 markeder med autonom kjøreteknologi

• Oppnå 100 % konnektivitet for alle nye biler fra Nissan, Infiniti og Datsun som selges på viktige markeder innen 2022

Artikkelen er en del av vårt tema om Smartlogistikk og systemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125