23948sdkhjf

Nye pakkemaskiner fra ITO

ITO har inngått avtale om bruk av pakkemaskiner og annen teknologi fra italienske PFM Packaging Machinery i sine pakkelinjer.

PFM produserer både vertikale og horisontale pakkemaskiner, i tillegg til doserings- og veieløsninger. Prosjektsalgssjef Christian Hagen i ITO opplyser at de vil integrere pakkemaskiner fra PFM i sine pakkelinjer for matindustrien og andre bransjer.

– Dette er pakkeløsninger fra øverste hylle og som kan skreddersys til hver kundes produksjon, lokaler og krav. PFM utvikler unik teknologi for blant annet dosering, lukking av emballasje og effektiv maskinrengjøring uten at elektronikken berøres. Samtidig er det fremtidsrettet teknologi som kan fjerndiagnostiseres og oppgraderes over VPN. Når vi nå har pakkemaskiner fra PFM med i sortimentet vårt, kan vi sy sammen og integrere løsninger for de aller fleste oppgaver. Vi har lang erfaring med rollen som systemintegratør, med alt det innebærer av implementeringsarbeid, koordinering, service, opplæring og andre forhold, sier Hagen.

Lang erfaring

PFM har en historie som strekker seg tilbake til etableringen av Italianapack i 1964, og med mer enn 40 ulike pakkemaskiner og et stort antall kunder over hele verden er selskapet en av de tyngste aktørene i dette markedet. PFM produserer maskiner for de fleste typer matprodukter og emballasjetyper – både ferdigprodukter, ferskvare, frossenmat og løsvektsprodukter. De viktigste markedene er produsenter av ferskvare, bakervarer, drikkevarer, frukt og grønt, samt ulike typer løsvektsprodukter som frokostblandinger, søtsaker og dyrefor. Rundt 500 personer i ansatt i PFM Groups selskaper, og i 2016 omsatte konsernet for rundt 100 millioner euro.

Alessandro Bottene, Area Sales Manager i PFM Packaging Machinery, ser ITO som en verdifull partner for å øke salget i det nord-europeiske markedet.

– Både vi og ITO er familieeide selskaper med en lang historie og sterk forankring innenfor automatisering og industriløsninger. Vi vet begge at spesielt matindustrien er en kundegruppe med strenge krav til oppetid, produksjonskapasitet og hygiene. Kostnadsnivået i Nord-Europa er høyt, og dermed er det ekstra mye å tjene på automatisering. Vi ser gode muligheter for å utfordre andre aktører i dette markedet i samarbeid med ITO. De har bred erfaring med systemintegrasjon og har de beste forutsetningene for å tilby komplette løsninger der teknologi fra PFM og andre ledende aktører spiller godt sammen, sier Bottene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079