23948sdkhjf

Suksess på Kalmar-dagene

Stor-truck-spesialisten inviterte til demonstrasjon av alle sine nyheter i sitt rette element – inne på containerhavnen i Oslo.

- Det er første gang vi prøver oss på akkurat denne type event, hvor vi får demonstrert nyhetene våre ute i et aktivt og relevant arbeidsmiljø, forteller salgssjef for Kalmar i Norge, Björn Fritzell, sammen med global salgsdirektør for Kalmar gaffeltrucker, Peter Ivarsson fra hovedkontoret i Sverige.

Og rundt oss på Yilport, containerhavna på Sjursøya, dundret det rimelig aktivt i containerbiler, digre reachstackere og veldig mye større elektriske RTG-kraner.

- Hva sier havna til å ha kunder løpende rundt inne på området?

- De var kjempepositive da vi spurte, det var bare å komme, humrer Fritzell.

Vel etablert på kaia

Litt av forklaringen til velviljen fra det tyrkiske havneselskapet er at Kalmar allerede har stasjonert syv teknikere og servicepersonell på havnen som driver kontinuerlig vedlikehold på de mange digre maskinene Kalmar har gående på kaia.

Men det var ikke bare store maskiner. Også den nye lithium-trucken ECG80 og den nye lille dieseltrucken DCG70 med nytt førerhus var av stor interesse for kunder som til dels kom ganske langveis fra.

På disse to dagene i begynnelsen av mai var rundt 50 kunder gjennom det kompakte opplegget, som også omfattet en populær omvisning på anlegget. Når man vet at en tredjedel av alle container som kommer til Norge håndteres her, sier det litt om dimensjonene.

Spennende sikt- og lyd-systemer

Men Kalmar hadde også invitert til visning av svært interessante støtteprodukter innen HMS, retter sagt oversikt og lyd.

Arne Pedersen fra Kolberg Kaspary Lautom var på plass for å vise både 360-graderskamera for føreren montert på en diger reachstacker, en ganske unik løsning, og som krever mye snedig tenking for å få riktig kameraplasseringer på maskinen.

Men også for det nye lydvarselsystemet med «white sound» som er i ferd med å bli svært populært – både blant de som jobber rundt store maskiner, og ikke minst naboer til anlegg og terminaler.

Du kan lese mye spennende om dette i Logistikk & Ledelse sitt sommernummer.

Artikkelen er en del av vårt tema om Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078