23948sdkhjf

Farveringen automatiserer

Velger Swisslog som leverandør av en automatisert lagerløsning på Kløfta utenfor Oslo.

Selskapets nåværende lager på ca. 10.000 kvm kommer til å bli bygd ut til 14.300 kvadratmeter. Den nye utbyggingen kommer dessuten til å bli vesentlig høyere, noe som innebærer at Farveringen dobler sin lagerkapasitet.

Farveringen, som inngår i Malorama-konsernet, tilbyr et bredt sortiment av farge og tilbehør som selges og distribueres til byggevarehandel, faghandel samt til forhandlere og malingsbedrifter over hele Norge.

– Vi har 30 prosent av det norske markedet for farge og tilbehør. Ambisjonen er å vokse ytterligere innen eksisterende og nye varekategorier. Med et nytt automatisert lager skaper vi forutsetninger for å vokse og øke kontrollen over vår verdikjede og dermed bli en mer effektiv og mer verdiskapende leverandør, sier Espen Marthinsen, direktør for Farveringen.

Dobler lagerkapasiteten

Selskapets nåværende lager på ca. 10.000 kvm kommer til å bli bygd ut til 14.300 kvadratmeter. Den nye utbyggingen kommer dessuten til å bli vesentlig høyere, noe som innebærer at Farveringen dobler sin lagerkapasitet.

Swisslogs leveranse omfatter et automatisert høylager med cirka 8.000 pallplasser og tre Vectura stablingskraner, et høylager med cirka 27.500 kartonglokasjoner og fire Tornado miniload-kraner, banesystem, plukkstasjoner og SynQ WMS for å styre anlegget.

– Vi valgte Swisslog siden de foreslo den beste løsningen og ga oss et konkurransedyktig tilbud. Dessuten har Swisslog veldig sterke referanser og kan gi oss en god service og support i Norge, sier Espen Marthinsen.

Farveringen / Malorama

Farveringen er Norges største grossist og logistikkpartner innen farge og tilbehør. Farveringen inngår i Malorama AS, Norges ledende handelshus for farge og tilbehør til så vel privat- som bedriftsmarkedet. Selskapet ble etablert i 2010 etter en fusjon mellom MAL (tidligere Malemestrenes Andelslag) og Colorama Norge.

Gjennom Farveringen og kjedene Fargerike, Mal Proff og den frie faghandelskjeden Kulør er Malorama den ledende aktøren i bransjen. Foruten å håndtere vareflyten har Malorama også ansvaret for konsept- og kategoriutvikling, støttesystemer og administrative løsninger for butikker og bedrifter.

Malorama hadde i 2016 en omsetning på drøye 1,7 milliarder kroner.

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094