23948sdkhjf

Bill Gates om nye Dynamics CRM: Bedre integrasjon mot Office forenkler informasjonsflyten

Bedre integrasjon mot Office forenkler informasjonsflytenMicrosoft slår sammen sine forretningsapplikasjoner for å kapre markedsandeler i et voksende CRM-marked. Under selskapets Convergence konferans...

Bedre integrasjon mot Office forenkler informasjonsflyten

Microsoft slår sammen sine forretningsapplikasjoner for å kapre markedsandeler i et voksende CRM-marked. Under selskapets Convergence konferanse i München satte Bill Gates føring for den videre satsingen på dette området. - Vi har brukt betydelige midler i utviklingen av Dynamics programvaren som vil forenkle innhenting av informasjon.

- I fremtiden blir informasjonen mer gjennomsiktig slik at brukeren kun får ett system å forholde seg til. Programvare er i ferd med å bli mer prosessorientert slik at kunder kan sette sammen komponenter fra flere leverandører til et komplett system, sa Bill Gates under sitt åpningsforedrag på Convergence konferansen i München. Foto: Trond Schieldrop

Trond Schieldrop München

Den nye versjonen av Dynamics CRM har en tettere integrasjon mot Office og tilpasning til Vista. Dynamics CRM vil også være tilgjengelig gjennom Microsofts standard lisensprogrammer og selges på samme måte som Microsoft Dynamics ERP-produkter. Løsningen kan også benyttes lokalt som en tjeneste fra en Microsoftpartner eller i en webklient - Dynamics Live. Webklienten tilbys som et månedlig abonnement. Bill Gates er opptatt av å tilby markedet Dynamics Live for å ha flere alternativer. Det gjør løsningene enklere å selge. CRM-markedet vil vokse med ca 10 prosent pr år de neste fire årene. Her vil Microsoft få en sterkere vekst. For kunder og partnere blir det enklere å benytte en komplett Microsoft Dynamics-løsning som spenner fra CRM til økonomiadministrasjon. Microsofts CRM-system har 7.500 kunder og 250.000 brukere på verdensbasis. Det utgjør kun noen få prosent av det totale CRM-markedet. Selskapet har hatt 100 prosent vekst i antall brukere både i 2005 og 2006. De vokser både i SMB-markedet og i de store bedriftene.

Verden i rask endring

Det var første gang Microsoft arrangerte en slik konferanse i Europa.

- Markedet forandrer seg raskt og det skaper nye muligheter for oss. Vi må ta hensyn til hvordan våre konkurrenter agerer når vi planlegger nye produkter, sa Bill Gates under sitt åpningsforedrag i München.

- Vi må lage applikasjoner som skaper varige verdier for våre kunder. Når en kunde går till anskaffelse av et informasjonssystem, er det krevende å få hele organisasjonen til å ta det i bruk. Alle medarbeidere må være delaktig i implementeringsprosessen. Våre systemer kommuniserer med andre applikasjoner som de ansatte bruker daglig. Det er et stort effektiviseringspotensial i denne type integrasjon.

Trender

Gates påpekte at programvareutviklingen er et resultat av økt ytelse på maskinvareplattformene. I dag fordobles prosessorkraften i PC´er annet hvert år. Hastigheten øker bl.a. ved hjelp av parallellprosessering. Oppgaver som tidligere tok flere år å løse er nå tilgjengelig etter en klikk på en webside. Maskinvaren er ikke lenger noen begrensning.

- Det selges nå mer bærbare PC´er enn tidligere. Det nye er Tablet-maskiner som blir et viktig supplement for folk på farten. Mobiltelefoner har fått en rekke nye funksjoner. Selv om skjermen er liten vil den fungere som en mini-PC med Office-funksjonalitet. Med økt hastighet i nettet kan en mobiltelefonbruker nå med et tastetrykk koble seg på en web. Kapasiteten er ikke lenger en begrensning. Etter hvert vil dette bli en standard for folk som arbeider i felt, mener Gates.

Serviceorientert arkitektur

Microsoftgründeren påpekte også at mange operasjoner fortsatt må gjøres utenfor forretningsapplikasjonene. Det betyr at kundene må forholde seg til flere systemer for å løse en oppgave.

- I fremtiden blir informasjonen mer gjennomsiktig slik at brukeren får kun ett system å forholde seg til. Programvare er i ferd med å bli mer prosessorientert slik at kunder kan sette sammen komponenter fra flere leverandører til et komplett system. Deler av løsningen må likevel skreddersys. Et designet system vil gi brukerne økt nytteverdi, fremholdt Bill Gates.

Brukervennlig teknologi

Når teknologi blir brukervennlig vil markedet ta den i bruk. Barn og ungdom setter seg raskt inn i bruken av Internett. De bestiller varer og kommuniserer med sine venner. De er mer interaktive og vil etter hvert bli en viktig del av vår tradisjonelle kundebase. Dette vil få stor betydning for måten vi utveksler data. Papirarbeid reduseres til et minimum. Nå er det mulig å publisere informasjon i sanntid og få større nøyaktighet.

- Vi investerer nå store ressurser i forbedring av programvaren med hensyn til tale og visuell gjenkjenning, sa Gates og fremholdt at Microsoft har et rekordhøyt forsknings- og utviklingsbudsjett sammenlignet med konkurrentene. Målet er ytterligere å øke ytelsen i programvaren.

Må være enkel å tilpasse

Bill Gates benyttet også anledningen til å promotere Office 2007 hvor blant annet brukergrensesnittet i Word, Excel og PowerPoint er organisert på en annen måte. Servertilkoblingen er også forbedret.

Avslutningsvis poengterte Gates at forskning og utvikling har vært helt avgjørende for Dynamicsproduktene.

- Med Business Intelligence slår vi sammen medarbeidere fra SQL og Business Applications. Skal Business Intelligence bli en suksess må den være enkel å tilpasse organisasjoner. Det nytter ikke å belaste kundene med mange konsulenttimer og opplæringsprogrammer, sa Gates, og la til at selskapets nye programvare skal gjøre det enkelt for brukeren å skille mellom privat og profesjonell bruk. Det krever at sikkerhet og personvern blir ivaretatt. Utfordringene kan løses med programvare, men det trengs store investeringer i forskning og utvikling og et tettere samarbeid med maskinvareleverandører.

- Våre nye produkter som kommer de neste 2-6 år vil basere seg på state of the art teknologi tilpasset brukernes behov, avsluttet Bill Gates.

Flere intervjuer fra Münchenkonferansen følger i neste utgave av bladet (red. anm.)

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078