23948sdkhjf

Guideix: Tett samarbeid med databasegigant

Guideix:Tett samarbeid med databasegigantDen amerikanske databasegiganten Progress Software har utpekt ERP-huset Guideix til å være blant de bedrifter i verden som har det største vekst-potensialet. G...

Guideix:

Tett samarbeid med databasegigant

Den amerikanske databasegiganten Progress Software har utpekt ERP-huset Guideix til å være blant de bedrifter i verden som har det største vekst-potensialet. Guideix er valgt foran mer enn 2.000 andre programvarebedrifter som baserer sine applikasjon på Progress database. Fremover vil Progress hjelpe Guideix med salg- og markedsføring, samt hjelpe til med å bygge opp et forhandlernett i Danmark, Norge og England.

Programvareselskapet Guideix, som utvikler og selger ERP-systemet Guide, har mottatt en anerkjennelse utover det vanlige. Den internasjonale databaseutvikleren Progress Software fra USA, har utnevnt Guideix til å være en av de bedriftene med det største vekstpotensialet. Guideix er vurdert sammen med samtlige av de mer enn 2.000 programvareselskapene i hele verden som bygger sine systemer på databaser fra Progress.

Guide-systemet er bygget på software fra Progress. Det amerikanske selskapet mener at det danske ERP-systemet er betydelig undervurdert, og har et enormt vekstpotensiale.

- ERP-systemet Guide er et så godt system at det fortjener langt større utbredelse enn hva det har i dag. Spesielt gjør full Internettarkitektur og ERP-II funksjonalitet Guideix «outstanding». Derfor har vi valgt å støtte selskapet med å generere nye kunder og vil hjelpe dem med å skaffe forhandlere på nye markeder, sier adm. direktør Steve Blow i Progress Software, som betegner Guideix som et frø som er på vei til å vokse seg til et stort tre.

Progress Software er markedsledende på verdensmarkedet for «embedded databases», med en markedsandel på 21%. Selskapets programvare er solgt til mer enn 10.000 organisasjoner, noe som er langt mer enn konkurrentene Oracle, Baan og PeopleSoft. I salg overgås Progress kun av SAP.

Det amerikanske selskapet har fulgt Guideix siden oppstarten i 1996, og er imponert over ERP-systemets tekniske plattform. Blant annet ble Progress-folkene meget imponerte da adm. dir. Finn Jensen i Guideix under et besøk på Progress hovedkontor i Boston logget seg inn i ERP-systemet via Internett og håndterte dokumentene akkurat som om han hadde sittet på kontoret i Brøndby. Samtidig fremhever Progress at Guideix har levert stabile positive resultater sammen med en årlig vekst i omsetningen på omtrent 30% siden 1996.

Progress støtter Guideix utvikling

Utnevnelsen betyr at Progress fremover vil delta aktivt i salg av Guide-systemet. Progress har gitt et økonomisk bidrag til Guideix´ markedsføring og det amerikanske selskapet vil også henvise nye kunder til Guideix, noe som allerede har resultert i de første meget seriøse henvendelsene. Samtidig stiller Progress sitt internasjonale nettverk til rådighet for Guideix. Dette for å hjelpe Guideix med å etablere ett nettverk av konsulentvirksomheter som nå også vil kunne rådgi handels- og servicebedrifter vedrørende anskaffelse av et Guidesystem, som en del av deres produktportefølje.

Hittil har Guideix ikke hatt et nettverk av konsulenter som kan gi råd om Guidesystemet.

- Vi har ikke hatt kapasitet til å opprette ett nettverk av konsulentforetak. Men støtten fra Progress gjør at vi nå kan kaste oss ut i det. Derfor vil vi nå inngå samarbeide med flere konsulentforetak i Norge og Danmark utover vinteren, sier adm. direktør Dagfinn Berge i Guideix Norge AS.

- Til nå har det vært vanskelig for oss å komme inn hos de store bedriftene, på grunn av størrelsen vår. Når man velger system i grossist- og detaljhandelsbedrifter innbyr man vanligvis Intentia, SAP og kanskje en tredje til å gi tilbud. På grunn av den internasjonale tyngden til Progress, vil vi være med flere steder i fremtiden. Progress vil hjelpe til med å gjøre oppmerksom på at vi finnes, så vi for alvor kan bli et alternativ til de mest utbredte systemene, fortsetter han.

Oppjusterer forventningene til vekst

Guideix ser allerede nå at Progressutnevnelsen har begynt å gi avkastning i form av flere kundehenvendelser. Guideix ser derfor positivt på fremtiden.

- Samarbeidet med Progress har resultert i et meget høyt markedsførings- og salgstempo. Samtidig forventer vi at opprettelsen av relasjoner til konsulentforetakene også vil ha en fremmende effekt på salget vårt, sier Berge, og legger til at de merker en stor interesse for Guide i både Norge og Danmark, og forventer at de kan fastholde en god vekst selv under den generelle økonomiske nedgangsperioden. Det langsiktige målet til Guideix er å vokse ca. 30% i året ved egen kraft. I 2001/2002 økte selskapet sin omsetning med 28% til 43 millioner kroner.

www.logistikk-ledelse.no© 2003

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063