23948sdkhjf

Nor Slep 20 år: Fortsatt med gull i blikket

Nor Slep 20 år:Fortsatt med gull i blikket20 år er gått siden Per Åge Spartveit var med å etablere Nor Slep. Selskapet er idag landets ledende produsent av tilhengere og hengerutstyr, og blant mange s...

Nor Slep 20 år:

Fortsatt med gull i blikket

20 år er gått siden Per Åge Spartveit var med å etablere Nor Slep. Selskapet er idag landets ledende produsent av tilhengere og hengerutstyr, og blant mange suksessfulle produkter kan nevnes Gullidumperen. I jubileumsåret har selskapet fortsatt gull i blikket og lanserer dumperkjerren Gullkant. Også denne er bygget opp av fransk superstål som bidrar til høy styrke og lav egenvekt.

Henning Ivarson

Bakgrunnen for suksessen til Nor Slep er kombinasjonen av gode og solide egenutviklede løsninger, selskapets evne til skreddersydde kundeløsninger, samt import og salg av velkjente kvalitetsprodukter.

Per Åge Spartveit var med på å etablere selskapet for 20 år siden, og har hele tiden hatt en sentral posisjon - både som daglig leder, men ikke minst som produktutvikler i nært samarbeid med både medarbeidere og kunder. Han har idag 70% av aksjeposten i selskapet, mens de resterende eies av salgssjef Per Chr. Petersen.

I de 3.000 kvm store produksjonsarealene utenfor Sandefjord foregår en betydelig egenproduksjon, i tillegg til service og reparasjon av tilhengere og påbygg. For snaue tre år siden kjøpte selskapet det tradisjonsrike selskapet Damm som disponerer et 1.000 kvm stort anlegg på Karihaugen i Oslo. Her konsentrerer man seg hovedsakelig om produksjon av maskinhengere, men anlegget fungerer også som et svært viktig servicepunkt for Nor Sleps kunder på det sentrale Østlandet som synes at veien ned til Sandefjord kan bli for lang.

De to selskapene har en samlet omsetning på ca 80 millioner kroner, og produserer tilsammen ca 150 hengere i tillegg til ca 80 bilpåbygg.

Ny dumperkjerre med fransk superstål

Nor Slep lanserte Gullidumperen fra franske Bennes Guillaume på det norske markedet i 1997. Foruten den u-formede profilen kjennetegnes denne først og fremst med at kassen er bygget i Creusabro 8000B-stål fra den franske produsenten Creusot-Loire Industrie. Dette stålet herdes i olje, som ifølge Spartveit resulterer en jevn styrke i hele stålets tykkelse. Sammenlignet med vanlig 400 dumperstål er slitestyrken 30% bedre, flytegrensen 50% bedre, strekkgrensen 30% bedre og endelig slagseigheten 50 prosent bedre. Dette bidrar til at man kan benytte tynnere profiler og således få ned egenvekten. En annen stor fordel med stålet er at det herdes ved bruk.

Gullkant er den nye dumperen fra Nor Slep AS, og er i følge selskapet den eneste konvensjonelle dumperen i verden som blir bygget i denne stålkvaliteten som Nor Slep forøvrig har patent på i Skandinavia.

Den 3-akslede dumperkjerre har akselløft på 1 eller 2 aksler, og kan eventuelt leveres med medsporende bakre aksel.

Både frontskyggen og strølemmen er i samme stålkvalitet, og dumperkjerren kan utstyres med under- eller frontmontert tippsylinder fra italienske Penta som Nor Slep importerer.

www.norslep.no

www.logistikk-ledelse.no© 2003

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063